Εν Χορδαίς και Οργάνοις: Μάρκος ο Δάσκαλός μας. Μαζί τους οι Γιώργος Νταλάρας και Ηρώ Σαΐα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αρχική > ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ > ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ > Parklife: Εν Χορδαίς και Οργάνοις: Μάρκος ο Δάσκαλός μας. Μαζί τους οι Γιώργος Νταλάρας και Ηρώ Σαΐα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Parklife: Εν Χορδαίς και Οργάνοις: Μάρκος ο Δάσκαλός μας. Μαζί τους οι Γιώργος Νταλάρας και Ηρώ Σαΐα
Κυριακή / 15 Ιουλίου / 2018, 21.00
Ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας και Ηρώ Σαΐα

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει το μουσικό σύνολο των μαθητών της συριανής μουσικής σχολής Εν Χορδαίς & Οργάνοις για μια μουσική παράστασή με τίτλο Μάρκος ο δάσκαλος μας, στην πρώτη του εμφάνιση εκτός Σύρου. Το μουσικό σύνολο ιδρύθηκε στο Σύρο το 2017 με σκοπό την εκμάθηση λαϊκών οργάνων και τη διατήρηση της λαϊκότητας του πολιτιστικού στοιχείου της μουσικής ρίζας του τόπου. Αυτό ήταν και το στοιχείο στο οποίο επικέντρωσε το ενδιαφέρον του ο πρωτεργάτης του Εν Χορδαίς, Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος έδωσε και τον βηματισμό στην παροχή λαϊκής κατάρτισης στους δρόμους του ρεμπέτικου, πάνω στα χνάρια του Μάρκου Βαμβακάρη.

Στη συναυλία στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, στις 15 Ιουλίου, το κοινό θα ταξιδέψει στη μουσική της ταινίας Ρεμπέτικο, σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ θα ακολουθήσει μία μουσική αναδρομή στη δεκαετία του 1930 και 1940, δηλαδή στην εποχή του μεσοπολέμου όπου άνθισε η ρεμπέτικη μουσική. Θα ακουστούν μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου και πρωτοπόρου Συριανού λαϊκού συνθέτη Μάρκου Βαμβακάρη.

Το μουσικό σύνολο αποτελείται από τούς: Λαυρέντη Στρατή (μπουζούκι – τζουράς – μπαγλαμάς), Γιώργο Παχή (μπουζούκι – τζουράς – μπαγλαμάς) Θεόφιλο Ζερβό (μπουζούκι – τζουράς – μπαγλαμάς), Αλέξανδρο Χαλαβαζή (κιθάρα), Παντελή Ρούσσο (μπουζούκι – τζουράς – μπαγλαμάς) Βαγγέλη Στεφάνου (κιθάρα), Πέτρο Στεφάνου (μπουζούκι – τζουράς – μπαγλαμάς), Αγνή Ρούσσου (μπουζούκι), Παναγιώτη Μαντή (μπουζούκι – μπαγλαμάς), Θανάση Σταχτά (μπουζούκι), Ηλία Παπαμακάριο (μπουζούκι), Μιχάλη Μπόνη (μπουζούκι), Γιώργο Λουδάρο (πιάνο) που πλαισιώνονται από τους δασκάλους τους, Αρίστο Βαμβακούση (μπουζούκι), Δημήτρη Μαραγκό (ακορντεόν) και Τάκη Φραγκού (κοντραμπάσο).

Κυριακή 15/07 | 21.00

Είσοδος ελεύθερη με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

You may also like...