Eκδηλώσεις του Ινστιτούτου Θερβάντες

Ο λαβύρινθος του έρωτα

Τρεις νεαροί δούκες και τρεις δεσποσύνες, έξι ερωτευμένοι νέοι, μέσα από ένα παιχνίδι ερωτικών πλανών και κωμικών μεταμφιέσεων, εισέρχονται στο λαβύρινθο που έχτισε γι’ αυτούς ο θεός Έρωτας. Θα καταφέρουν να εξέλθουν από αυτούς τους δαιδαλώδεις διαδρόμους, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τα επίπλαστα ψεύδη του ερωτικού τους πάθους; Θα βρουν, τελικά, την έξοδο που οδηγεί στην αληθινή αγάπη; Αυτή η κωμωδία μεταμφιέσεων βγαίνει από το συρτάρι, όπου ήταν κρυμμένη για τετρακόσια χρόνια, παρουσιάζοντάς μας μια άλλη όψη του Θερβάντες, αυτή του δραματουργού!

Το έργο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Αλφειός σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Κυριακού.

Θα προλογίσει ο μεταφραστής και θα μιλήσουν η Χρυσόθεμις Σταματοπούλου-Βασιλάκου, Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Σουσάνα Λούγκο Μιρόν, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο
Αποσπάσματα-σκηνές του έργου θα διαβάσουν οι: Δήμητρα Παπαδήμα (ηθοποιός-συγγραφέας) Αλεξία Μουστάκα (ηθοποιός), Ιωσήφ Ιωσηφίδης (ηθοποιός) και Κωνσταντίνος Κυριακού (ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής)

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αλφειός.

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Σκουφά 31. Είσοδος ελεύθερη.
Η Ροθίο Μάρκεθ απέκτησε την πολυπόθητη ελευθερία της. Του Χερόμο Σεγούρα του άλλαξε τη ζωή. Η Κορεάτισσα Να Εμ βρήκε τον σκοπό ης ζωής της. Η Ανιέλα Μικούτσκα από την Πολωνία, ανέκτησε την πεποίθηση ότι όλα γίνονται. Νέοι απ’ όλον τον κόσμο πηγαίνουν στη Σεβίλλη κυνηγώντας ένα όνειρο: να ενταχθούν στον κόσμο του φλαμένκο. Στα 20 χρόνια της ζωής του, το Ίδρυμα Κριστίνα Χέερεν, που είναι πρωτοπόρο στην ολοκληρωμένη διδασκαλία του φλαμένκο, έχει «βγάλει» μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών κι επαγγελματιών απ’ όλον τον κόσμο με κύρος και διατηρεί ζωντανούς τους δεσμούς ανάμεσα στους δασκάλους και τους μαθητές, την ιστορία και το μέλλον. Βραβεία, αναγνώριση, και κυρίως η σκληρή δουλειά για τη διάδοση του σπόρου αυτής της τέχνης πέρα απ’ τα ισπανικά σύνορα, έχουν μετατρέψει το Ίδρυμα σε διεθνές σημείο αναφοράς για τραγουδιστές, χορευτές και κιθαρωδούς του φλαμένκο.
Η Κριστίνα Χέερεν, όταν ήταν κοριτσάκι στις ΗΠΑ, πήγε με τον πατέρα της σ’ ένα σόου φλαμένκο κι από τότε αφιερώθηκε σ’ αυτό. Στα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος που φέρει το όνομά της, η αμερικανίδα έγινε ο αδιαμφισβήτητος μαικήνας αυτής της τέχνης και χαίρει της απόλυτης αναγνώρισης της Ισπανίας.

Σκηνοθεσία: Javier Vila. Σενάριο: Virginia Moriche και Javier Vila. Εκτέλεση παραγωγής: Cristina Heeren. Φωτογραφία: Antonio Galisteo και Alejandro Espadero. Παραγωγή και τεκμηρίωση: Ana Tello και Silvia Calado. Σύνταξη: Alberto G. Villegas και Pablo Vinuesa. Μοντάζ: Javier Vila. Ήχος: Tres Gatos Sonido. Παραγωγή: Surnames, Narradores Transmedia για το Ίδρυμα Κριστίνα Χέερεν..
Διάρκεια: 66’.

Στα ισπανικά με υποτίτλους στα αγγλικά.

Οργάνωση: Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κριστίνα Χέερεν.

Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Έννωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.

You may also like...