Eκδηλώσεις,εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα

 

afissa

Θέμα: ΔΤ Εκδηλώσεις, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα τον Ιούνιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Πολύχρωμα Σάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Τα ζεστά Σάββατα του Ιουνίου ελάτε να δροσιστούμε στην αυλή του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παρέα με τα καλοκαιρινά μας βιβλία, θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε και θα κάνουμε πολλές κατασκευές.

Σάββατο 25 Ιουνίου 12:00-13:00 Ανάποδα.

Μήπως όταν είσαι ανάποδα βλέπεις πιο καθαρά; Μια όμορφη ιστορία με βαθειά νοήματα.

 Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Αναστασία Ιορδάνη – Ελένη Αντωνοπούλου, Παιδαγωγοί

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Σάββατο 2 Ιουλίου 11:00-13:30

Μια διαφορετική ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

για παιδιά 4-10 ετών

Μια διαφορετική ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων! Μέσα από το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! Hκουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Κόστος Συμμετοχής: 20€
Διάρκεια: 2,5 ώρες

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη
Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης & επαγγελματικής σταδιοδρομίας

για παιδιά 5-12 ετών

  • Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις? Θέλεις να γίνεις πιλότος?
  • Μήπως θα ήθελες να πετάς πιο ψηλά ακόμα και να γίνεις αστροναύτης?
  • Τι ταλέντα έχεις? Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου???
  • Μήπως το καλύτερο επάγγελμα για σένα θα ήταν το χόμπι σου?
  • Πως μπορείς να συνδυάσεις αυτά τα δύο

Η απόφαση που παίρνουμε ως προς το πιο επάγγελμα επιθυμούμε να ακολουθήσουμε, αν και δεν είναι πάντα αμετάκλητη, ωστόσο είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη ζωή μας.

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι ίσως η σημαντικότερη συμβουλευτική διαδικασία που ένας άνθρωπος μπορεί να δεχθεί.  Καθορίζει ουσιαστικά την πορεία ενός νέου ατόμου και εφόσον ξεκινήσει από την  παιδική ηλικία και γίνει σωστά και ολοκληρωμένα, μπορεί να το βοηθήσει να επιλέξει την επαγγελματική του πορεία από την οποία θα κριθεί ολόκληρη η ζωή του. Ο ολοκληρωμένος επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται σε παιδιά, νέους, εφήβους και ενήλικες και  προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή εισήγηση κάποιων επαγγελμάτων. Ο εξατομικευμένος επαγγελματικός προσανατολισμός μπορεί να βοηθήσει το παιδί να βρει μια επαγγελματική κατεύθυνση που να του ταιριάζει και στην οποία θα έχει αυξημένα ποσοστά επιτυχίας και ικανοποίησης. Θα το βοηθήσει να συνειδητοποιήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν, τον χαρακτήρα του και την ιδιοσυγκρασία του, την προσωπικότητά του, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που κατέχει και θα χρειασθεί να αναπτύξει. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίσει τον «επαγγελματικό του εαυτό» και θα οδηγηθεί στη σωστή λήψη αποφάσεων. 

Η ομάδα της MultiΑctions απαρτίζεται  από άρτια καταρτισμένους  και έμπειρους εκπαιδευτικούς,  παιδοψυχολόγους και εξειδικευμένους επιστήμονες στη συμβουλευτική της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Με αγάπη και όραμα για το αντικείμενο εργασίας, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μαθησιακού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού” που απευθύνεται σε  μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Πληροφορίες:

Περιλαμβάνει τεστ ικανοτήτων & μαθησιακού τύπου
– Group των 15 παιδιών
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

23 – 27 – 29  Ιουνίου  18:00-19:30

κόστος συμμετοχής: 15€

Τηλέφωνο για προεγγραφές:

2130 298988

2103250341

Συγγραφείς στα θρανία | Βιωματικό εργαστήριο: Η Ευτυχούπολη

Στο πλαίσιο του κύκλου «Συγγραφείς στα θρανία» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 19:00 στο  Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης βιωματικό εργαστήριο με τη συγγραφέα Μαριλίτα Χατζημποντόζη με αφορμή τα βιβλία της «Η Ευτυχούπολη» και “Επιστροφή στην Ευτχούπολη” (εκδόσεις Ψυχογιός). Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, γονείς και παιδιά.Πώς μπορούμε να παίξουμε μαζί με τα παιδιά με αφορμή τα βιβλία;-Πώς δραματοποιείται ένα παραμύθι;-Tι εικαστικές και γλωσσικές δραστηριότητες μπορούν να γίνουν με τα βιβλία;-Πώς μεταμορφώνεται ένα βιβλίο σε παιχνίδι;Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου όλα αυτά θα γίνουν πράξη από τους συμμετέχοντες με τα υλικά που θα έχουν στη διάθεσή τους.

 

Πληροφορίες: Τηλ.:2103250341info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα (Μετρό Ακρόπολη)

Από: ΕΚΕΔΙΣΥ ΕΘνικό Κέντρο <ekedisy@gmail.com>

You may also like...