Φεστιβάλ στο DEREE

DEREEΟ Μάρτιος στο DEREE είναι ένας μήνας όπου τέχνες κι επιστήμες…ανθίζουν. Φοιτητικοί όμιλοι και ακαδημαϊκά τμήματα συνεργάζονται για να διοργανώσουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις πολιτισμού, δραστηριοτήτων και ανοιχτού διαλόγου. Φέτος, το πρόγραμμα του Μαρτίου αποτελείται από εκδηλώσεις που εστιάζουν στις Τέχνες, στην Αστική Αειφορία, στην Κοινωνιολογία και στην Επιχειρηματικότητα.
Στα ανοιχτά events θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από κορυφαίους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς που θα ανταλλάξουν γνώσεις, πρακτικές και ιδέες, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διαδραστικές δραστηριότητες στο campus, να πάρει μέρος σε διαγωνισμούς και να παρακολουθήσει θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα!
Πρώτη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η Αστική Αειφορία. Στο Sustainability Week (10-12 Μαρτίου) κεντρικό θέμα είναι η αειφορία στον αστικό ιστό: Πώς γίνεται να κάνουμε την πόλη μας πιο «φιλική» στο περιβάλλον; Πώς συνδυάζεται η τέχνη, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία με την αστική οικολογία; Διακεκριμένες για το έργο τους προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, θα μιλήσουν για το θέμα, ενώ το κοινό θα συμμετάσχει σε εργαστήρια Green Roofs και σε έναν urban green διαγωνισμό φωτογραφίας.
Η δεύτερη πράξη των εκδηλώσεων ανοίγει με το Arts Festival (13-22 Μαρτίου). Η έκθεση «Η ομορφιά είναι η μέθοδος» στη γκαλερί του DEREE θα εγκαινιάσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας σύγχρονα έργα τέχνης και έργα από τη συλλογή του Κολλεγίου σε έναν ανοιχτό εικαστικό διάλογο.Θεατρικές και σύγχρονες χορευτικές παραστάσεις από διεθνείς ομάδες θα συμπληρώσουν την πολιτιστική εμπειρία, ενώ το κοινό καλείται να παρακολουθήσει παράλληλες πολιτιστικές δράσεις.
Σειρά έχει το Sociology Week (17-18 Μαρτίου), στο οποίο διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες κοινωνιολογίας θα εστιάσουν σε ένα θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος: την αγάπη και τους τρόπους έκφρασής της σε διάφορα κοινωνικά πλαίσια. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις του τμήματος Ψυχολογίας (17, 19, και 24 Μαρτίου) με ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα θέματα, όπως η αυτοκτονία και οι διαταραχές ύπνου.
Τέλος, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με το γνωστό πλέον ετήσιο forum Business Week (30 Μαρτίου – 2 Απριλίου), στο οποίο καινοτόμοι επιχειρηματίες από διάφορους τομείς θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους πάνω στην «εξαγώγιμη» ανάπτυξη, που βασίζεται σε «εξαγωγές» προϊόντων, υπηρεσιών ή τεχνογνωσίας και που αποτελεί ένα δυναμικό τομέα για το μέλλον της χώρας
Παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις, τον Μάρτιο στο DEREE θα πραγματοποιηθεί και το International Sports Festival (19-22 Μαρτίου) με συμμετοχή ομάδων και αθλητών από 9 πανεπιστήμια και κολλέγια.

You may also like...