Σύμπραξη Χορωδιών στο Κηποθέατρο “Ν.Καζαντζάκης

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΝΤΙΑΝΑ ΜΑΝΟΥΡΑ ΣΤΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ    «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018»

· ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» – ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ –  Ώρα έναρξης: 21:30 ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Μικρασία γη των προγόνων μαςΦΥΓΑΜΕ ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ…»Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» σε συνεργασία με τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ πραγματοποιούν εκδήλωση που περιλαμβάνει μικρασιάτικα και αστικά τραγούδια της  Κρήτης, με παρεμβολή δρώμενων. Τις Χορωδίες διευθύνει ο Ανδρέας Γιακουμάκης.  Είσοδος: Ελεύθερη     · ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) – ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ  –                 Ώρα έναρξης: 21:30.
«Ἦταν γυναῖκα ἦταν ὄνειρο ἤτανε καὶ τὰ δυό…»
Μια παράσταση λόγου και μουσικής αφιερωμένη στην Ντιάνα Μανουρά. Μαθητές και φίλοι τραγουδούν και απαγγέλλουν ποίηση για τη σπουδαία γυναίκα και δασκάλα.
“…Την έλεγαν Άρτεμη και τολμούσε. Καλλιεργημένη, ρομαντική, αντισυμβατική. Ετοίμαζε ποιητικές βραδιές, μουσικές συναντήσεις, φιλόδοξες σχολικές γιορτές, οργάνωσε ένα μουσικό σχήμα και μελοποίησε με τα παιδιά σύγχρονη ποίηση, έκανε προβολές και παραστάσεις, καλούσε λογοτέχνες στην τάξη της. Έπαιρνε τα παιδιά και τα πήγαινε στο θέατρο, στον κινηματογράφο, τα οδηγούσε με αγάπη στα μονοπάτια της σκέψης και της τέχνης. Ζηλεύαμε όλοι την έμπνευσή της, τις ιδέες της, που δημιουργούσαν απρόσμενες συναντήσεις των εφηβικών ψυχών. Την αγαπούσαμε όλοι. Παιδιά και συνάδελφοι. Ποιο ήταν το μυστικό της; Νομίζω ότι κατάφερνε με μοναδική μαεστρία να οδηγεί στην επιφάνεια ό,τι ήδη υπήρχε στην ψυχή των παιδιών. Να ανασύρει την υπάρχουσα γνώση και ευαισθησία. Η Άρτεμη, μια γενναία γυναίκα…”.(Από το βιβλίο του Αντ. Καρτσάκη  “Ο ατίθασος μαθητής μου”).ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΗΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Είσοδος: Ελεύθερη

•ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» – ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ – Ώρα έναρξης: 21:30. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥΤο Κουκλο – θέατρο Κρήτης Παρουσιάζει το έργο «Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ»Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ένα τεράστιο παλάτι θα χτιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών των ψαριών! Η γόπα, το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και όλοι οι κάτοικοι του βυθού κάτι πρέπει να κάνουν! Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους την Γοργόνα να τον…ψαρέψουν;Προσοχή όμως, γιατί και τα… κοράλλια έχουν αυτιά! Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία τη συνεργασία και την αλληλεγγύη!  Είσοδος: 5€.

Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (www.heraklion.gr), ενώ το έντυπο φυλλάδιο, με όλες τις εκδηλώσεις διατίθεται στο Κηποθέατρο.

You may also like...