Φεστιβάλ Χορών Χίου 2018

Στην μυροβόλο Χίο, τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου θα διεξαχθεί το 4ο Φεστιβάλ Χορών, στο νησί της Μαστίχας. Χορευτές από όλη την Ελλάδα θα έρθουν στην πανέμορφη Χίο να χορέψουν αντάμα και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Λίγες μέρες νωρίτερα, μετατίθεται το φεστιβάλ φέτος προς εξυπηρέτηση των χορευτών και θα πραγματοποιηθεί 29 & 30 Αυγούστου 2018, φορέας διοργάνωσης είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ» και οι δεκάδες εθελοντές που το πλαισιώνουν.

Σεμινάρια χορών, εκδρομές στα Μαστιχοχώρια και στα γραφικά σοκάκια των ξακουστών χωριών, βουτιές στα καταγάλανα νερά της Μυροβόλου είναι λίγες μόνο από τις δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ. Οι όμορφες στιγμές με άρωμα μαστίχας, οι πανέμορφες θάλασσες αλλά και οι παραστάσεις των χορών από όλη την Ελλάδα που θα πλημυρίσουν με χρώματα, φορεσιές και μουσικές θα μείνουν αξέχαστα σε κάθε συμμετέχοντα.

Τα χορευτικά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να έρθουν στη Χίο ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά και της Καβάλας και των ενδιάμεσων νησιών καθώς και αεροπορικώς. Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στον παραθαλάσσιου οικισμό “Καρφάς”.

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές για τα χορευτικά συγκροτήματα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εώς εξαντλήσεως των περιορισμένων θέσεων.

Διαθέσιμο το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και των Παράλληλων Δράσεων.

Πληροφορίες Εδώ

 

You may also like...