Το Chania International Photo Festival (Cip Festival) στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Chania International Photo Festival (Cip Festival)

28|08-05|09|2018
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Η Blank Wall Gallery, με συνδιοργανωτή το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ δημιουργεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων (Chania International Photo Festival) που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι).
Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί η δουλειά 350 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.
Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν, συγκεντρώθηκαν μέσα από ένα διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το Μάη του 2018 και οι φωτογράφοι υπέβαλλαν δουλειά τους σε μία από τις 16 κατηγορίες που είχαν οριστεί από τους διοργανωτές.
Η δουλειά που θα εκτεθεί επιλέχθηκε από μία διεθνή επιτροπή φωτογράφων και καθηγητών φωτογραφίας.
Η μεγάλη ανταπόκριση των φωτογράφων στο κάλεσμα συμμετοχής υπόσχεται ότι το φεστιβάλ θα καθιερωθεί σαν ένα σημαντικό διεθνές φωτογραφικό γεγονός παγκοσμίως.

Την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 19:00 θα ανοίξει τις πόρτες του το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Σας προσκαλούμε όλους να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων.
Φωτογραφίες 320 καλλιτεχνών από 72 χώρες θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Πολλοί φωτογράφοι που έργα τους θα εκτεθούν, θα ταξιδέψουν στα Χανιά από διάφορες χώρες για να είναι μαζί μας τη βραδιά των εγκαινίων.

Κατά τη διάρκειά του θα υπάρξουν διάφορες δράσεις ξεκινώντας την Τρίτη 30 Αυγούστου με το Master class του γνωστού φωτορεπόρτερ και Λέκτορα στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Νίκου Αποστολόπουλου, «ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» . Ο κύριος Αποστολόπουλος θα μιλήσει για το Ελληνικό φωτορεπορτάζ κατά τη διάρκεια του 80 και όχι μόνο και θα συζητήσει με το κοινό.

Ώρες λειτουργίας:
11:00 – 13:00 και 17:00 – 22:00

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

You may also like...