Bridging Diversities Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες

Bridging Diversities
Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017
Από 12 έως 23/06/2017 Νίκος Διαμαντής – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ Bridging Diversities
Πώς να γεφυρώσεις διαφορετικότητες μέσα από την τέχνη; Προσευχές, όνειρα, συναισθήματα και γνώσεις συνδιαμορφώνουν ποικίλες δράσεις σε διάφορα σημεία του Πειραιά. Στο επίκεντρο των δράσεων των φοιτητών και των φοιτητριών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται θέματα όπως τα άτομα με αναπηρία, διαφορετικές εκδοχές του τόπου, το φύλο κ.ά.
Με άλλα μάτια
Σε ένα κόσμο όπου ο κάθε άνθρωπος βλέπει μόνο τα δικά του προβλήματα ήρθε ώρα να του κλείσουμε τα μάτια για να “δει” καλύτερα. Το “Με άλλα μάτια” είναι μια δράση προσομοίωσης των δυσκολιών των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες όσον αφορά τη διαφορετικότητα στην καθημερινότητα τους. Μέσα από αυτη την απλή διαδικασία περάσματος μιας διάβασης με κλειστά μάτια οι περαστικοί αναρωτιούνται: Πως είναι να χρειάζεσαι πάντα κάποιον να σε βοηθάει και στα πιο απλά; Μια άσκηση εμπιστοσύνης άλλα και γνωριμίας με τα παιδιά του ειδικού δημοτικού σχολείου αυτιστικών Πειραιά, που θα συμπεριληφθούν στο δρώμενο.
Υπεύθυνη Δράσης: Ασημίνα Θανοπούλου
Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Τσελέντης, Χρυσή Χατζιβασιλείου, Άλκηστις Μαλωμύτη, Λίνα Τσίρου, Αγγελίνα Κλαυδιανού
με τη συνεργασία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά
Rethink Recycling
Οι ρακοσυλλέκτες από το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών Αθηνών – Πειραιά “Ο ΕΡΜΗΣ” μας διδάσκουν πώς να συλλέγουμε αντικείμενα από κάδους και να τα αξιοποιούμε. Βγαίνουμε στους δρόμους του Πειραιά και κάνουμε χρήσιμο αυτό που ήταν άχρηστο!
Υπεύθυνος δράσης: Κωνσταντίνος Μαρούγκας
Συμμετέχουν: Κατερίνα Πεσταματζόγλου, Χρυσή Τερζή, Χρήστος Τζιάτζιος
Πρόεδρος Σωματείου Ρακοσυλλεκτών: Καμπέρ Βαχτέτ και εθελοντές από το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών Αθηνών – Πειραιά “Ο ΕΡΜΗΣ”
TRUBAptism
Από τις αρχές του 20ού αιώνα στην Τρούμπα λειτουργούσαν κακόφημα μπαρ, οίκοι ανοχής και καμπαρέ. Συνηθέστεροι θαμώνες στη περιοχή ήταν διεθνή πληρώματα εμπορικών αλλά και πολεμικών πλοίων, και πολλοί Αμερικανοί ναύτες του 6ου στόλου. Στην Τρούμπα λειτουργούσαν επίσης και τρεις κινηματογράφοι (Φως, Ηλύσια και Ολύμπικ), που προέβαλαν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ σε καθημερινή βάση ταινίες ακατάλληλου για ανηλίκους περιεχομένου. Σε αυτά τα μέρη νέες γυναίκες ενώ πλαίνονται με πανιά, “ψέλνουν” με τελετουργικό τρόπο διάφορα ονόματα τα οποία στην αργκό σημαίνουν “Πόρνη”.
Υπεύθυνη Δράσης: Αγγελίνα Κλαυδιανού
Συμμετέχουν: Αργυροπούλου Κωνσταντίνα, Αυγουστίδου Στέλλα, Γκιουζέλη Αναστασία, Κανατά Σπέρη

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35
Email: info@dithepi.gr
___________________
Γραφείο Τύπου:
Μαρία Αδαμοπούλου
210 4143 357
press@dithepi.gr
___________________
Γραφείο Καλλιτεχνικού Διευθυντή:
Πασχαλιά Σιγγίκου
210 4143 360
Χρήστος Χρυσανθόπουλος
210 4143 356
artisticdirector@dithepi.gr
___________________
Ταμείο Θεάτρου
210 4143 310
Ώρες Ταμείου:
Δευτέρα: ΑΡΓΕΙ
Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00
Σάββατο: 15.00 – 21.00
Κυριακή: 17.00 – 21.00

You may also like...