BigBang online film festival

Το bigbang είναι ο μοναδικός κινηματογράφος στο διαδίκτυο, αφιερωμένος στη ελληνική κινηματογραφική μικρού μήκους ταινία (μ.μ.τ). Στο bigbang, μ.μ.τ προβάλλονται, δίνοντας βήμα στις δεκάδες ανάλογες δημιουργίες που κάθε χρόνο γίνονται στη χώρα μας, αλλά που πολύ γρήγορα “κλείνονται” στα συρτάρια των σκηνοθετών λόγω της αδυναμίας τους να προβληθούν ευρύτερα δημιουργώντας μια παρακαταθήκη ταινιών που απαντάει στο πάγιο ερώτημα: “Πού θα μπορέσω επιτέλους να δω μικρού μήκους ταινίες?”
Λειτουργεί σε συνδυασμό με τον συμμετέχοντα σκηνοθέτη – παραγωγό, ο οποίος μπορεί να υποβάλει την συμμετοχή του στο bigbang και τον θεατή ο οποίος επιθυμεί να δει ταινίες, να τις ψηφίσει και/ή να τις σχολιάσει.
Στο bigbang εντάσσονται όλες οι ταινίες ανεξάρτητα από το είδος και την θεματολογία (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχεδία, video art, κ.λπ). Η κάθε ταινία συνοδεύεται από την περίληψη της, τους συντελεστές της, φωτογραφίες, μουσική, υλικό making of και άλλα. Μπορείς να βλέπεις τις ταινίες στην αίθουσα του bigbang (flash player) και να τις βαθμολογείς ανάλογα με το πόσο σου αρέσουν αφού εγγραφείς και συνδεθείς, εντελώς δωρεάν.
Μπορείς να ψηφίσεις με το «ψηφοδέλτιο» (κλίμακα από 1 έως 5) αφού δεις τις ταινίες. Η ψήφος μετράει για το top10 των ταινιών, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με τις βαθμολογίες. Παράλληλα μπορείς να σχολιάσεις την ταινία και να δικαιολογήσεις την ψήφο σου. Ο θεατής που έχει δει μια ταινία αν θέλει μπορεί να την ξανασχολιάσει, αλλά όχι να την ξαναψηφίσει.
Online Ψηφιακή αίθουσα.
Η ψηφιακή αίθουσα του bigbang είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο όλο τον χρόνο, σε όλο τον πλανήτη και παντός καιρού. Είναι σχεδιασμένη με το κλασικό πρότυπο της κινηματογραφικής αίθουσας και σας περιμένει σκοτεινή όπως αρμόζει στο σινεμά.
Διαγωνισμός
Αν είσαι θεατής απλώς μπορείς να επιλέξεις, να δεις, να ψηφίσεις και να σχολιάσεις τις ταινίες. Αν συμμετέχεις με ταινία μπορείς να δεις αναλυτικά τον κανονισμό του φεστιβάλ για τους συμμετέχοντες.
Oι ταινίες και η μηχανή αναζήτησης
Μπορείς να βρεις την λίστα με τις ταινίες στις ανάλογες σελίδες τους. Οι τελευταίες καταχωρήσεις ταινιών στο bigbang, φαίνονται και από το «πρόσφατες ταινίες» στην κεντρική σελίδα. Μπορείς να βρεις τους τίτλους των ταινιών και από την μηχανή αναζήτησης ψάχνοντας στον τίτλο ή στον σκηνοθέτη ή περισσότερα πεδία από την μηχανή αναζήτησης εσωτερικά. Με απλό κλικ στον τίτλο της ταινίας που θέλεις να δεις, ανοίγει η σελίδα της ταινίας με τις πληροφορίες και πατάς play. Περιμένεις λίγο μέχρι να φορτώσει η ταινία. Ο χρόνος που περιμένεις είναι ανάλογος των χαρακτηριστικών του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή σου, της σύνδεσης που έχεις και της κατάστασης του δικτύου. Αφού κατέβει την βλέπεις, την ψηφίζεις, την σχολιάζεις. Για κάθε ταινία θα βρεις πλούσιο υλικό όπως περίληψή της, σκεπτικό του σκηνοθέτη, λίστα συντελεστών, φωτογραφίες και μουσικά αποσπάσματα της ταινίας, υλικό making of και άλλα…
Τεχνικά ζητήματα
Οι ταινίες προβάλλονται με την τεχνολογία streaming στο site του bigbang. Οι ταινίες δεν γίνονται download στο δίσκο σας. Αν δεν έχεις εγκαταστήσει τον flash player στον υπολογιστή σου πρέπει να το κάνεις, αν και το ίδιο το site θα σου το ζητήσει. Μπορείς και πρέπει να επιλέξεις την ταχύτητα της σύνδεσής σου, ώστε να βλέπεις την ταινία στην κατάλληλη για τον υπολογιστή σου ανάλυση.
Top10
Οι τίτλοι που είναι στο top10 εμφανίζονται στη δεξιά στήλη. Στην λίστα του top10 δεν μπορείς να κάνεις κλικ, πρέπει να βρεις τις ταινίες από τις άλλες διαδρομές του bigbang.
Συσχετισμοί
Το bigbang λειτουργεί σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα site της t-shOrt (www.shortfilm.gr , www.shortfromthepast.gr και www.t-short.gr) και αυτό του δίνει την μεγαλύτερη δυνατή σχέση με την μικρού μήκους ταινία. Επίσης λειτουργεί σε συνδυασμό με το newsletter της t-shOrt (25.000 διευθύνσεις), μέσα από το οποίο προωθούνται οι ταινίες που συμμετέχουν με τον πλέον ισχυρό τρόπο. Η σύνδεσή μας με όλα τα σχετικά sites δίνει όλη την δυναμική που απαιτείται.
Στόχος
Η συμμετοχή των νέων κινηματογραφιστών σε μια διαδικασία γρήγορου, ευέλικτου μικρού κινηματογράφου με συμπυκνωμένες ιδέες, σκηνοθεσίες αλλά και διαδικασίες παραγωγής.
Η συγκρότηση (δεδομένου του φθηνότερου τρόπου παραγωγής) όλου του νέου δυναμικού κινηματογραφιστών σε μια ετήσια και διαφορετική internet…ική, φεστιβαλική διοργάνωση.
Η σταθερή ετήσια και συνεχώς εξελισσόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος των “ψηφιακών” κινηματογραφιστών.
Μόνιμη θέση στο internet για τις κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους. Η προβολή και η αγορά στο διαδίκτυο. Η κινηματογραφική διανομή της μικρού μήκους ταινίας.
Η μικρού μήκους ταινία στην όσο το δυνατόν μικρότερη χρονική εκδοχή της. Η μικρού μήκους ταινία στην ψηφιακή της μορφή. Εναλλακτικό festival κινηματογράφου.
Πού απευθύνεται
Πρώτιστα απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα λίγων λεπτών και να απολαύσουν μια ταινία.
Γενικά στους νέους ανθρώπους κινηματογραφιστές και μη.
Ειδικότερα σε σκηνοθέτες και παραγωγούς με ενασχόληση στην μικρού μήκους ταινία.
Στους σπουδαστές των σχολών (όχι πια μεγάλες μικρού μήκους ταινίες).
Σε νέους που ασχολούνται με το video και τα multimedia.
Στους δημιουργούς του animation, του video art.
Στο κινηματογραφόφιλο κοινό.
Στους χρήστες του διαδικτύου.

 

http://www.bigbang.gr/unemployment-movies.asp

You may also like...