BBC world questions: europe and greece

BBCΤο BBC World Questions αποτελεί μία σειρά αγγλόφωνων δημόσιων συζητήσεων διεθνούς ενδιαφέροντος μεταξύ απλών πολιτών και σημαντικών προσωπικοτήτων. Η Ελλάδα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι η επόμενη στάση του. Το BBC World Service, ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου, επέλεξε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να οργανώσει αυτή τη διαδραστική ζωντανή εκπομπή που φέρει τον τίτλο: BBC World Questions: Europe and Greece. Στις 23 Φεβρουαρίου, στις 18:00 θα γίνει η ζωντανή ηχογράφηση της εκπομπής του BBC που θα μεταδοθεί μέσω του BBC World Service ραδιοφωνικά σε όλο τον κόσμο λίγες μέρες αργότερα. Σε αυτή την εκδήλωση, το BBC δίνει «φωνή» στους 10 Έλληνες πολίτες που θα παραβρεθούν και θα διατυπώσουν τις πιο καίριες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα Ευρώπη και Ελλάδα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή με δωρεάν είσοδο σε όποιον επιθυμεί να πάρει μέρος, αρκεί να έχει προεγγραφεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3078).
Οι ερωτήσεις θα διατυπωθούν από το κοινό στα αγγλικά και όλη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Megaron Plus, σε συνεργασία με το BBC World Service και με την υποστήριξη του British Council.
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα 18:00
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Είσοδος ελεύθερη μόνο με δελτία προτεραιότητας
κατόπιν προεγγραφής
Προεγγραφές στο http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3078
Καθώς η Ευρώπη παλεύει με τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ, το πρόβλημα της μαζικής μετανάστευσης και οι οδυνηρές συνέπειες της λιτότητας έχουν γίνει αισθητά στην Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα. Στην παρουσίαση της εκδήλωσης “BBC World Questions: Europe and Greece”, ο Τζόναθαν Ντίμπλεμπι (Jonathan Dimbleby) θα προσκαλέσει μέλη από το ακροατήριο της Αθήνας να θέσουν ερωτήσεις, που αφορούν την Ελλάδα και το μέλλον της, σε ένα τετραμελές πάνελ που απαρτίζεται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, την Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην Υπουργό Εξωτερικών, την Δέσποινα Κουτσούμπα, Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και τον Γιόζεφ Γιάνινγκ (Josef Janning), επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις στο Βερολίνο.
Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το BBC World Questions θα αναζητήσει απάντηση στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέλος της Ε.Ε. και αν το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει ή θα βρει νέους τρόπους να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα.
Η Επικεφαλής του αγγλικού BBC World Service, Μαίρη Χόκαντεϊ (Mary Hockaday), αναφέρει: «Το BBC World Service αποτελεί την έδρα του διεθνούς δημοσίου διαλόγου. Φέρνουμε το πρόγραμμα World Questions στην Ελλάδα, όπου η οικονομική και η μεταναστευτική κρίση είχαν τεράστιες επιπτώσεις. Είμαι βέβαιη ότι οι κοινό μας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο θα θέλει να ακούσει ό,τι έχει να πει το κοινό στην Αθήνα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ποιες λύσεις έχουν να προτείνουν οι διακεκριμένοι ομιλητές του πάνελ.»
Το World Questions είναι μια αγγλόφωνη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί χωρίς διερμηνεία. Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά, αφού η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί για να μεταδοθεί ραδιοφωνικά στους ακροατές του BBC World Service σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή με δωρεάν είσοδο σε οποιονδήποτε θέλει να πάρει μέρος, αρκεί κανείς να έχει προεγγραφεί ηλεκτρονικά και να παραλάβει εγκαίρως το δελτίο εισόδου του πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Σκέψου μία ερώτηση που θα καταγράψεις στα αγγλικά λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, και μπορεί η δική σου ερώτηση να είναι μία από τις 10 που θα επιλεγούν να απαντηθούν από το πάνελ. Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει. Αν θέλεις και εσύ να λάβεις μέρος στη δημόσια συζήτηση ως μέλος του κοινού, παρακαλώ συμπλήρωσε την παρακάτω αίτηση που θα βρεις στην ιστοσελίδα http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3078. Θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε όσους έχουν προεγγραφεί.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333,
Επίσης:
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...