Athens Photo World στο ΚΠΙΣΝ

Το Athens Photo World (APW) είναι μια νέα πολιτιστική πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της καταγραφής στιγμών της ιστορίας, μέσα από μια σειρά εκθέσεων και εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του APW με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στους χώρους του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζονται δυο εκθέσεις καθώς και μία σειρά ομιλιών και άλλων εκδηλώσεων.

Έκθεση Eyewitness/Γιάννης Μπεχράκης & Προβολή Ντοκιμαντέρ

Στην εναρκτήρια διοργάνωσή του, το Athens Photo Wolrd τιμά με τις εκθέσεις και τις δράσεις του τον Γιάννη Μπεχράκη, εστιάζοντας στο πολυετές, πλούσιο και πολυβραβευμένο έργο του.

Έκθεση Eyewitness 

Μια συλλογή με εβδομήντα από τις πιο δυνατές και επιδραστικές φωτογραφίες του Έλληνα φωτοδημοσιογράφου η οποία πλαισιώνεται από video με ομιλίες και συνεντεύξεις του Γιάννη Μπεχράκη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης φωτογραφικής πορείας του με τις πιο σημαντικές σκέψεις του για τη φωτογραφία και τον κόσμο.
07 – 15/06 | 09.00 – 22.00 | ΑΙΘΡΙΟ 4ου ΟΡΟΦΟΥ ΕΒΕ

Προβολή Ντοκιμαντέρ
Στο πλαίσιο του APW θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του βραβευμένου κινηματογραφιστή Buddy Squires που ακολουθούσε τον Γιάννη Μπεχράκη από το 2000 σε πολλές χώρες, αποτυπώνοντας σημαντικά βήματα της καριέρας του.
Σάββατο 08/06 | 20.00 | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Athens Photo World: Έκθεση World Press Photo 2019

Ο πιο σημαντικός διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας έρχεται με τις πιο συναρπαστικές φωτογραφίες του 2018. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τις 157 φωτογραφίες, 43 φωτογράφων από 25 χώρες που διακρίθηκαν στις κατηγορίες των βραβεύσεων μαζί με τους μεγάλους νικητές του World Press Photo of the Year, John Moore, με τη φωτογραφία του “Crying Girl on the Border” και του World Press Photo Story of the Year, Pieter Ten Hoopen, με τη δουλειά “Migrant Caravan”.

Στα εγκαίνια και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Photo World, θα παρευρίσκονται οι Sophie Boshouwers και Anita Huynh, Επιμελήτριες Εκθέσεων του World Press Photo, καθώς και ο φωτογράφος και συγγραφέας Finbarr O’Reilly, βραβευμένος στην κατηγορία «Πορτραίτα», με τη φωτογραφία του “Dakar Fashion”.

07 – 30/06 | 09.00 – 22.00 | ΙΣΟΓΕΙΟ ΕΒΕ

Athens Photo World: Συζήτηση – Η φωτοειδησεογραφία σήμερα

Επτά σημαντικοί επαγγελματίες του σύγχρονου φωτορεπορτάζ, οι περισσότεροι φίλοι και συνεργάτες του Γιάννη Μπεχράκη, μοιράζονται τις εμπειρίες και τις απόψεις τους για τον ρόλο και το μέλλον του σύγχρονου φωτορεπορτάζ. Οι Rickey Rogers και Goran Tomasevic από το πρακτορείο REUTERS, οι Dusan Vranic και Λευτέρης Πιταράκης από το πρακτορείο Associated Press, ο φωτογράφος Finbarr O’Reilly και η Sophie Boshouwers, Επιμελήτρια Εκθέσεων του World Press Photo, θα δείξουν τη δική τους δουλειά, θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις με το κοινό.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Κυριακή 09/06 | 20.00 | ΦΑΡΟΣ

Athens Photo World: Ομιλίες Φωτογράφων

Τέσσερις ομιλίες σημαντικών και έμπειρων φωτογράφων με μακρόχρονη πορεία στη φωτογραφία, στο ντοκουμέντο και στο ρεπορτάζ παρουσιάζουν τη δουλειά και τις εμπειρίες τους στο κοινό μέσα από μια ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Δευτέρα 10/06 | 20.00 – 22.00 | Κωνσταντίνος Πίττας & Σπύρος Στάβερης

Πέμπτη 13/06 | 19.00 – 21.00 | Νίκος Πηλός

Παρασκευή 14/06 | 19.00 – 21.00 | Santiago Lyon

Σάββατο 15/06 | 17.00 – 19.00 | Λουίζα Γκουλιαμάκη

ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ

Athens Photo World: Εκδήλωση Απονομής Βραβείου

Με στόχο την προβολή και την ενίσχυση της δουλειάς των φωτογράφων και φωτορεπόρτερ, το APW, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα απονείμει χρηματικό Βραβείο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ σε μια εξελισσόμενη ή ολοκληρωμένη φωτογραφική δουλειά ρεπορτάζ ή ντοκουμέντου σε έναν φωτογράφο που ζει κι εργάζεται στην Ελλάδα ή την Κύπρο.

Εκδήλωση Απονομής Βραβείου APW | Κυριακή 16/06 | 20.00 | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το πρώτο Athens Photo World πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Δήμο Αθηναίων, το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, που λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Εθνικό Κήπο, το TEDx Athens, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δωρητής:

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ.
Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

You may also like...