Athens Mini Maker Faire

Athens Mini Maker Faire
Εντυπωσιακά projects κατασκευασμένα από ιδιώτες και επαγγελματίες makers θα παρουσιαστούν στο μεγαλύτερο festival για το making στις 6 & 7 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Θα πρωταγωνιστήσουν οι εντυπωσιακές κατασκευές, οι πατέντες και οι ευρεσιτεχνίες που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους με μεράκι για δημιουργία.
Θα παρουσιαστούν χειροποίητοι 3d εκτυπωτές, robots, τεχνολογικές εφαρμογές για την διευκόλυνση της καθημερινότητας, χειροποίητα οχήματα, μουσικά όργανα και χειροτεχνίες. Οι επισκέπτες θα δουν τα εντυπωσιακά projects, θα γνωριστούν με τους makers και θα παρακολουθήσουν ομιλίες και workshops για μικρούς και μεγάλους.
Οι επισκέπτες μεταξύ άλλων, θα εκτυπώσουν 3d αντικείμενα, θα μάθουν soldering, θα γνωρίσουν τις εφαρμογές του Raspberry Pi, θα πλέξουν στον αργαλειό, θα μάθουν να χειρίζονται CNC μηχανές και θα φτιάξουν τα δικά τους robots. Όσοι επισκεφθούν το διήμερο festival making, θα έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν και να φτιάξουν το δικό τους βιβλίο με τη βοήθεια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος! σταρ ρομποτ.
Οι φοιτητές από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν το πατάκι ξυπνητήρι που ηρεμεί μόνο όταν σταθούμε όρθιοι πάνω του και πιστεί ότι έχουμε ξυπνήσει, αλλά και την έξυπνη καφετιέρα που φτιάχνει τον καφέ μας μόνη της, για να μας τον προσφέρει όταν θα τον χρειαστούμε, υπολογίζοντας μάλιστα και την κατανάλωση καφείνης που κάνουμε.
Μαθητές από σχολεία θα παρουσιάσουν τις μοναδικές κατασκευές τους, παραδίδοντας και μαθήματα επιχειρηματικότητας, όπως οι συμμετέχοντας στην μαθητική επιχείρηση Bicycool, που έχουν δημιουργήσει ένα καινοτόμο σακίδιο για ποδηλάτες που τους εξασφαλίζει ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις με τους με τη χρήση led.
Θα δούμε το Bus stop bus, ένα λεωφορείο – παιχνίδι με οθόνη που δείχνει σε πόση ώρα θα περάσει το επόμενο πραγματικό λεωφορείο από την κοντινότερη στάση, αλλά και χειροποίητα robots, ανθρωπόμορφα robots, drones και μοναδικές κατασκευές με 3d printing, όπως το αυθεντικό 3d printed Stradivarius βιολί, που είναι δημιουργία Έλληνα και καλείται σε εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να το παρουσιάσει.
Ο Κώστας Φονταλής, εκ των διοργανωτών του Athens Mini Maker Faire, τονίζει ότι “το making μας αφορά όλους, είτε είμαστε γονείς και θέλουμε να βρούμε ενδιαφέρουσα δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά μας, είτε έχουμε ιδέες που ψάχνουμε να τις κάνουμε πράξεις, είτε απλώς μας ενδιαφέρει το καινούργιο, το καινοτόμο, το διαφορετικό”. “Δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές γνώσεις τεχνολογίας για να έρθεις στο φεστιβάλ” προσθέτει και καταλήγει : “αλλά οι ειδικοί θα είναι στην εκδήλωση για να λύσουν οποιαδήποτε απορία υπάρχει”.
Το πρόγραμμα των workshops και για τους μικρούς επισκέπτες είναι εξίσου εντυπωσιακό. Περιλαμβάνει το διαγωνισμό χειροποίητων robot για τεχνικά μη χαρισματικούς, την κατασκευή και εκτόξευση χάρτινων πυραύλων, τα εκπαιδευτικά stem education παιχνίδια και το marshmallow challenge!
Οι δραστηριότητες όμως του Athens Mini Maker Faire δεν τελειώνουν εδώ! Οι επισκέπτες θα απολαύσουν αξιόλογους ομιλητές να μιλούν για το making και τις μορφές του και θα παρακολουθήσουν αγώνες drones από την μεγαλύτερη ομάδα drone racing στην Ελλάδα.
Το Athens Mini Maker Faire είναι το σπουδαιότερο festival για την καινοτομία, την πρωτοτυπία, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την εφευρετικότητα, τη χειροτεχνία και τη μηχανική που εντυπωσιάζει το κοινό σε όλον τον κόσμο. Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο περιοδικό για το making, το περιοδικό MAKE και πραγματοποιείται σε τουλάχιστον 200 πόλεις ανά τον κόσμο.
Οι makers στηρίζουν τους παραδοσιακούς τρόπους “making” και Do-It-Yourself, συνδυάζοντάς τους με σύγχρονες τεχνολογίες δείχνοντας στους επισκέπτες χειροποίητα μουσικά όργανα, όπως το πιάνο μπανάνα, ξύλινα ποδήλατα και τσάντες, καρέκλες από φύκια, αντικείμενα με χρήση της κεραμικής, της χαρτογλυπτικής, του origami, του μοντελισμού και του food making!
Δείτε το πρόγραμμα και όλα τα νέα του Athens Mini Maker Faire: www.makerfaireathens.com.
Υποστηρικτές της δράσης είναι το περιοδικό ΜΑΚΕ, η Google, η Eurobank, η Grobotronics, η Hellas Digital, Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Skroutz, το 3DHUB.GR, το CNC Training Center, το New York College, η Autodesk, η Ergo CNC, η Διερευνητική μάθηση, και το ΙΕΚ Όμηρος οι οποίοι ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες!
Facebook: Athens Mini Maker Faire
Twitter: Athens Mini Maker Faire
Instagram: Athens Mini Maker Faire
Athens Mini Maker Faire
6 & 7 Μαΐου 2017
Fairspro: Θέμιδος 24, Μαρούσι
Εκδήλωση: Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Δωδεκανήσου & Αναπαύσεως, Περιστέρι (στ. μετρό Ανθούπολη)
Τηλέφωνο:
2108061676
Email:
content@makerfaireathens.com

 

You may also like...