Athens Film Lab

191846-1.akrulikoΤο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» μας προσκαλεί, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στον Κινηματογράφο Δαναό, για να παρακολουθήσουμε την ειδική προβολή των ταινιών μικρού μήκους του εκπαιδευτικού προγράμματος, Athens Film Lab. Πρόκειται για επτά ταινίες, οι οποίες προέκυψαν από 21 επιλεγμένες ομάδες παραγωγής. Η είσοδος για το κοινό στις συγκεκριμένες προβολές, είναι ελεύθερη.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους και σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής βιομηχανίας, σε ειδικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας (23/09 – 4/10). Οι επτά ομάδες που διακρίθηκαν, κέρδισαν επάξια και τη χρηματοδότηση του προγράμματος, αξίας 7.000 ευρώ η καθεμία, για την ολοκλήρωση των ταινιών τους.
Οι 21 επιλεγμένες ομάδες παραγωγής, συμμετείχαν σε μία σειρά εργαστηρίων γύρω από την παραγωγή, το σενάριο και την σκηνοθεσία. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν επίσης ένα σεμινάριο σχετικά με τον Υποτιτλισμό για Κωφούς και Βαρήκοους θεατές (SDH), καθώς και την Ακουστική Περιγραφή (Audio Description) για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τα κατάλληλα εφόδια για την Προσβασιμότητα στον κινηματογράφο.
To Athens Film Lab, είναι το παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας που εγκαινίασε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο ολοκληρώνεται με την ειδική προβολή των επτά ταινιών μικρού μήκους με θέμα την Αθήνα, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στον Κινηματογράφο Δαναός 1, με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας). Ώρα Προσέλευσης: 19:15. Ώρα Έναρξης: 20:00.Οι επτά ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:
Ακρυλικό του Νίκου Πάστρα, παραγωγός Φαίδρα Βόκαλη
Αll the Splendid Nightclubs of the West του Ευθύμη Kosemund Σανίδη, παραγωγός Δέσποινα Σιφνιάδου
-1 της Νατάσσας Ξύδη, παραγωγοί Φένια Κοσοβίτσα, Μάνος Παπαδάκης
Cruiser του Αριστοτέλη Μαραγκού, παραγωγός Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Η Ζωή ενός Νεκρού του Ορφέα Περετζή, παραγωγός Κωνσταντίνος Βασίλαρος
HIWA της Ζακλίν Λέντζου, παραγωγός Βίκυ Μίχα
O Εθνικός Κήπος της Σύνης Παππά, παραγωγός Μάρια Ρεπούση
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι ταινίες θα έχουν Ελληνικούς Υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους (Greek SDH: Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing), σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.
Ακρυλικό του Νίκου Πάστρα: Η πρώτη φορά ενός 16χρονου κοριτσιού γίνεται η αφετηρία για ένα συναισθηματικό ταξίδι ενηλικίωσης και συμφιλίωσης με τον θάνατο, μέσω της μουσικής και της δύναμής της. Ηθοποιοί: Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Κωστής Χαραμουντάνης, Sissi Rada.
All the Splendid Nightclubs of the West του Ευθύμη Kosemund Σανίδη: Δύο αγόρια και μια κοπέλα ετοιμάζονται για clubbing στην καρδιά της Αθήνας. Φτάνοντας εκεί, θα αντικρίσουν ένα άδειο club με τη μουσική να παίζει στη διαπασών. Ηθοποιοί: Μιχάλης Σαράντης, Θάλεια Παπακώστα, Γιάννης Νιάρρος, Τίτα Μπονάτσου.
-1 της Νατάσσας Ξύδη: Καλοκαίρι στην Αθήνα και όλα είναι γκρι εκτός από τα φούξια μαλλιά της δεκαπεντάχρονης ερωτευμένης Έλσας. Και τα όνειρα; Έχουν χρώμα τα όνειρα; Ηθοποιοί: Άννα Κλάδη, Δημήτρης Κίτσος, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Κότσυφας, Andrian Frieling, Marlene Kaminsky, Gaia Kamer Nousias.
Cruiser του Αριστοτέλη Μαραγκού: Είναι άλλη μια νύχτα στο 24ωρο βενζινάδικο στα όρια της Αθήνας. Ο Βλάσης ξεκινά την νυχτερινή του βάρδια. Ο Στέφανος, ένας μεσήλικας νταλικέρης. Δύο ήρωες εκμυστηρεύονται τις σκέψεις και τα όνειρα τους, παγιδευμένοι στην Αθηναϊκή νύχτα. Ακροβατώντας ανάμεσα στο αστείο και το τραγικό, θα μοιραστούν τις ιστορίες τους σε μια προσπάθεια να καταλάβουν ο ένας τον άλλον και τι σημαίνει να είσαι έτοιμος για το ταξίδι. Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Νικούλης, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννακάκος, Θωμάς Νικούλης.
Η Ζωή ενός Νεκρού του Ορφέα Περετζή: Βασισμένο σε αληθινή ιστορία και κινηματογραφημένο στο ίδιο το διαμέρισμα που συνέβησαν όλα, “H Ζωή ενός Νεκρού” περιγράφει την υπερβατική εμπειρία ενός νεαρού κινηματογραφιστή που μπαίνει στο διαμέρισμά του Θείου του λίγες μόνο μέρες μετά τον μυστηριώδη θάνατό του. Ηθοποιοί: Απόστολος Κολοκυθάς, Σταμάτης Λόγος, Ιουλία Βεντίκου, Βίκυ Τσέλιου, Μαρίζα Πελεκάνου.
HIWA της Ζακλίν Λέντζου: Στην Αθήνα του Jay, ο ήλιος δεν είναι αρκετός. Κοιτάς κατάματα, χωρίς να τυφλωθείς.
Ηθοποιοί: Jay Melchor Lopez, Jerahmeel Zsara Lopez, Kirsten Tisha Luis.
Ο Εθνικός Κήπος της Σύνης Παππά: Η Τίνα, παιδί-θαύμα στην ραπτική ρούχων, παίρνει μέρος στον αποκριάτικο διαγωνισμό κοστουμιού ντυμένη Πιγκουίνος και χάνει το πρώτο βραβείο από το Χανουμάκι. Προσπαθώντας να ανακαλύψει τα προτερήματα της νικητήριας στολής έρχεται αντιμέτωπη με μια καθοριστική αλήθεια. Ηθοποιοί: Μαίρη Καραζήση, Κατερίνα Λαζοπούλου, Αλέξανδρος Δήμος, Ίριδα Μπαγλανέα, Στάθης Αποστόλου, Δημήτρης Αμπατζής, Τάσος Σακκέτος, Ραφίκα Σαουίς.
To 21o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

You may also like...