Athens Coffee Festival

Μια µεγάλη γιορτή του καφέ!
Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι μία μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του, η οποία απευθύνεται εξίσου στους επαγγελματίες του κλάδου, τους home barista αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό!
Πρόκειται για ένα νέο θεσµό, αφιερωµένο στον καφέ και την κουλτούρα του, µε γαστρονοµικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και εµπορικό περιεχόµενο, στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και αµερικανικών φεστιβάλ. Φέτος, το Athens Coffee Festival αλλάζει ημερομηνία διεξαγωγής και φιλοσοφία προκειμένου να ενισχύσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον φεστιβαλικό χαρακτήρα του.

Για να καλύψει ακόµη πιο αποτελεσµατικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων καφεστίασης το φεστιβάλ θα πραγματοποιείται εφεξής στο τέλος Σεπτεµβρίου κάθε χρόνου, ενόψει της επερχόμενης χειµερινής σεζόν. Φέτος, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, θα φιλοξενήσει το 2ο Athens Coffee Festival το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου.

Στόχος είναι η όσο το δυνατόν µεγαλύτερη προσέλκυση όλων των επαγγελµατιών του κλάδου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και επιλεγµένων σηµαντικών επισκεπτών από το εξωτερικό. Παράλληλα το φεστιβάλ θα συνεχίσει να απευθύνεται στο δυναµικό κοινό των καταναλωτών που είναι λάτρεις του καφέ και ενδιαφέρονται για τις νέες τάσεις και εξελίξεις που διαµορφώνονται στο χώρο.
Ενισχύεται παράλληλα και ο εορταστικός χαρακτήρας του φεστιβάλ
Θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της φεστιβαλικής ατµόσφαιρας και την επιµήκυνση του χρόνου παραµονής των επισκεπτών, η οργανώτρια εταιρεία δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες να αναπτύξουν στους υπαίθριους χώρους της Τεχνόπολης ειδικά διαµορφωµένα καθιστικά, όπου θα µπορούν να σερβίρουν τον καφέ και τα ροφήµατά τους.

Φέτος, η γενική είσοδος θα είναι μόλις 4 ευρώ ανά ημέρα -όσο η μέση τιμή ενός cappuccino- έτσι ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν το φεστιβάλ όλοι οι καταναλωτές που δεν έχουν ακόμη μυηθεί στα μυστικά του καφέ.
Με την αιγίδα του SCA Greece και το κύρος της FORUM!
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece. Πρόκειται για το ελληνικό τµήµα του Speciality Coffee Association, ενός παγκόσμιου οργανισµού που στοχεύει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των επαγγελµατιών γύρω από την ποιότητα του καφέ.

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL οργανώνεται από τη FORUM AE, η οποία δραστηριοποιείται µε επιτυχία τα τελευταία 27 χρόνια στον χώρο των επαγγελµατικών εµπορικών εκθέσεων και εκδόσεων. Αξιοποιώντας τη δεκαετή εµπειρία της από την οργάνωση της διεθνούς έκθεσης HORECA και την έκδοση του περιοδικού SNACK & COFFEE, η FORUM οργανώνει ένα φεστιβάλ που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάµεσα στους επαγγελµατίες και τους καταναλωτές.
athens-coffee-festival-profile2
athens-coffee-festival-profile
Κατηγορίες εκθεμάτων
Σε ειδικά διαµορφωµένα περίπτερα που θα αναπτυχθούν στους στεγασµένους και τους υπαίθριους χώρους της Τεχνόπολης, περισσότερες από 95 επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους στους παρακάτω τοµείς:
Espresso blends
Mονοποικιλιακοί καφέδες
Single origin, single estate, speciality coffees
Kαφέδες σε κάψουλες ή pods
Ελληνικοί καφέδες
Ποικιλίες πράσινου καφέ
Τσάι & ροφήµατα
Γάλα & σιρόπια για καφέ
Μηχανές espresso & µύλοι άλεσης
Brew bars & συστήµατα εκχύλισης
Μικροµηχανές για cafe-bar
Εξειδικευµένα e-shops
Εξοπλισµός χώρων καφεστίασης
Εργαλεία & σκεύη για baristas
Εξοπλισµός για home baristas
Energy Drinks – Αναψυκτικά – Μπίρες
Συνοδευτικά καφέ
Σε ποιούς απευθύνεται
Το ATHENS COFFEE FESTIVAL απευθύνεται τόσο στους επαγγελµατίες όσο και στους λάτρεις του καφέ, καθώς και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Συγκεκριµένα:
Ιδιοκτήτες & managers cafe-bar
Ιδιοκτήτες καφεκοπτείων
Ιδιοκτήτες αναψυκτηρίων
Ιδιοκτήτες bakery cafes
Franchisees Καφεστίασης
Baristas & Coffee Roasters
Προσωπικό cafe-bar
Στελέχη της αγοράς της εστίασης
F&B Managers ξενοδοχείων
Home Baristas
Coffee aficionados
Οut of Home Espresso users
Somelliers & Bartenders
Χονδρέµποροι Τροφίµων & Ποτών
Ευρύ καταναλωτικό κοινό

You may also like...