Athens 2nd Customer Experience Festival

ste_6721-thumb-largeΟι εμπειρίες του μέλλοντος μέσα από το Athens 2nd Customer Experience Festival
Εκρηκτικά ερεθίσματα καινοτομίας και συσσωρευμένη γνώση από επιτυχημένες διεθνείς και Ελληνικές πρακτικές στο Customer Experience Management είχαν το προνόμιο να απορροφήσουν τα σχεδόν 300 Ανώτερα & Ανώτατα στελέχη που παρευρέθησαν την περασμένη Πέμπτη 14 Μαΐου στο Athens 2nd Customer Experience Festival, που διοργάνωσε η Συμβουλευτική & Εκπαιδευτική εταιρία SECRET KEY, στο Κτήμα Πεντελικόν. Τέσσερις (4) Διεθνείς Ομιλητές & (13 Έλληνες) ένωσαν την εμπειρία, τις γνώσεις και την ενέργεια τους και απογείωσαν τις προσδοκίες του Ελληνικού κοινού, έχοντας επιμεληθεί τις παρεμβάσεις τους με τον πιο διαδραστικό τρόπο και άφθονα παραδείγματα μέσω videos και ειδικών εφαρμογών.
Συγκεκριμένα ο Richard Beevers από το Ηνωμένο Βασίλειο μάγεψε το ακροατήριο με την παράθεση άφθονων ιστοριών και προγραμμάτων αλλαγής κουλτούρας σε οργανισμούς όπως η Ford, Specsavers, Metro Bank & Direct Line Insurance αναδεικνύοντας την επιτυχία των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που ξεκινούν με τη χάραξη στρατηγικής και επενδύουν δυναμικά στην ανάπτυξη των Relationship Skills..
Η Ιταλίδα Trendwatcher Elena Marinoni παρουσίασε τις πιο σύγχρονες εξελίξεις για το μέλλον της λιανικής απ’ευθείας από την International Expo του Μιλάνο και μας μύησε στην αξιοθαύμαστη δυναμική των supermarket , των φαρμακείων αλλά και των καταστημάτων ευρύτερα του μέλλοντος, αφήνοντας άφωνο το ακροατήριο να παρακολουθεί ρομπότ & ψηφιακούς καθρέπτες να αναλαμβάνουν δράσεις ενίσχυσης της εμπειρίας των πελατών με πρωταγωνιστικό τον ρόλο της τεχνολογίας και αρωγό την ταχύτητα και την απαράμμιλη δύναμη της καλής γνώσης και αξιοποίησης των στοιχείων που απορρέουν από το προφιλ και τις προτιμήσεις του πελάτη.
Ιδιαίτερα καθηλωτική ήταν και η ανάδειξη των gamification applications στο χώρο του design και της μόδας αλλά και στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Η online και η offline ζωή όλων μας μπήκε στο μικροσκόπιο μέσα από στοχευμένο πάνελ συζήτησης Ελλήνων & διεθνών ομιλητών , οι οποίοι συζήτησαν τη διαμόρφωση του προφίλ αγοράς του πελάτη του μέλλοντος, τις νέες τάσεις κατανάλωσης και εναλλακτικούς τρόπους Business Development με έμφαση στην omni-channel επικοινωνία με τους πελάτες. O Ισπανός ομιλητής Munioz Braulio, Εμπορικός Δ/ντής Διεθνών Σχέσεων της Hooptap ενίσχυσε μέσα από ένα live demo και με διασκεδαστικό τρόπο την εξοικείωση του κοινού με τις πλατφόρμες Gamification.
Η Karen Haller , Applied Color Psychology Expert από την Αυστραλία παρέδωσε workshop ανάδειξης της αυθεντικότητας των brands μέσα από την αξιοποίηση της δύναμης των χρωμάτων και της επίτευξης συναισθηματικής σύνδεσης με τον πελάτη.
Ανώτατα στελέχη από τους περισσότερους κλάδους της αγοράς συζήτησαν για την ιδιαιτερότητα του Ελληνικού κοινού και τις προκλήσεις της αγοράς στη δεκτικότητα της καινοτομίας στην εμπειρία του πελάτη, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης του ανθρώπινου παράγοντα στην αλυσίδα της παροχής υψηλών εμπειριών αγοράς στους πελάτες. Tόσο στα πάνελ συζήτησης όσο και σε μεμονωμένες παρουσιάσεις συμμετείχαν Ανώτατα στελέχη από οργανισμούς όπως : Mediteraneo Hospital, the Mall Athens, Celestyal Cruises, Focus Bari, Τράπεζα Πειραιώς, Toi & Moi, Liater, ΚΑΥΚΑΣ, ΟΤΕ, MPASS και άλλοι..
Χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την θετικά ενισχυμένη εμπειρία συμμετοχής των στελεχών στο Φεστιβάλ είναι η σύνδεση τους σε μια ειδικά σχεδιασμένη web εφαρμογή που προετοίμασε ο Omni Channel Sponsor MPASS για το ACEF 2015, μέσω της οποίας τα στελέχη πραγματοποίησαν ηλεκτρονικό check –in με προσωπικό QR code κατά την είσοδο τους στο Φεστιβάλ. Παράλληλα συμμετείχαν συνεχώς σε live polls και είχαν τη δυνατότητα υποβολής ανώνυμων ερωτήσεων προς τους ομιλητές.
Το Athens 2nd Customer Experience Festival διοργάνωσε η SECRET KEY υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Πωλήσεων και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Πηγή: η Καθημερινή

You may also like...