Εκπαιδευτικά Προγράμματα του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras | ArtWalk 3

H Art in Progress, στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras | ArtWalk 3, ανακοινώνει την διοργάνωση ενός ακόμα εκπαιδευτικού προγράμματος με τη συμμετοχή εισηγητών – καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχονται δωρεάν προς το κοινό σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ που θα λάβει χώρα τον Μάιο και Ιούνιο 2018 στην Πάτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι, σκοπός της διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ArtWalk 3 είναι η γνωριμία των πολιτών της Πάτρας με την τέχνη του δρόμου – street art. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα του γκράφιτι, να εκπαιδευτούν σε διαφορετικές τεχνικές τοιχογραφιών και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης στον δρόμο.

Η Art in Progress συνεχίζει να φέρνει τους πολίτες της Πάτρας πιο κοντά στην street art με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ArtWalk3.
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

«Stencil» – Political Stencil

Το Stencil αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική της street art και περιγράφει μία γρήγορη παρέμβαση στον τοίχο χρησιμοποιώντας έτοιμες διάτρητες επιφάνειες με σκοπό την αναπαραγωγή οποιουδήποτε μηνύματος. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την τεχνική του stencil και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο με τη χρήση stencil που θα έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι. Εισηγητές του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι οι Political Stencil. Οι Political Stencil αποτελούν μια ομάδα τυχαίας σύνθεσης, η οποία δημιουργεί έργα με άμεσο ή έμμεσο πολιτικό μήνυμα κατά κύριο λόγο με την τεχνική του stencil. Με τα έργα τους προσπαθούν να μαγνητίσουν την προσοχή του θεατή, δίνοντας χρώμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα ουδέτερο και γκρίζο πολεοδομικό σύμπλεγμα.

Stencil

Ημερομηνία: Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ώρα: 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.

Τοποθεσία: Ελ. Βενιζέλου & Αγ. Ιωάννη Πράτσικα

Συμμετέχοντες: 15 άτομα, 15 ετών και άνω

Πληροφορίες για τους Political Stencil μπορείτε να βρείτε:

http://www.politicalstencil.com/

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει μόνο τηλεφωνικά στον αριθμό: 6948098744, 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., Καθημερινά εκτός Κυριακής.

Λόγω του περιορισμού στον αριθμό συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα/κηδεμόνα τους. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Περισσότερα νέα για το ArtWalk 3 μπορείτε να παρακολουθείτε στα παρακάτω links:

http://www.artinprogress.eu/

https://www.facebook.com/artinprogress.patras/

https://www.facebook.com/StreetArtFestivalPatras/

Τo ArtWalk 3 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

την υποστήριξη: του ΟΛΠΑ ΑΕ, της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, του PRO HELVETIA, του Goethe Zentrum Patras και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας,

και την θερμή βοήθεια των ελληνικών εταιριών και μεγάλων χορηγών μας:
την εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων Χρυσανθόπουλος Α.Ε., την βιομηχανία χρωμάτων VECHRO και την Katools.

 

You may also like...