Εκθέσεις Εικαστικών Τεχνών από μαθητές του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Εκθέσεις Εικαστικών Τεχνών από μαθητές του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο παράλληλες εκθέσεις με δημιουργίες μαθητών που συμμετείχαν στον 2ο διαγωνισμό εικαστικής τέχνης, καθώς και μαθητών του Εργαστηρίου Παιδικής Εικαστικής Τέχνης θα πραγματοποιηθούν από 5 έως 9 Ιουνίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” (Θηβών 245) από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Μετά τον επιτυχημένο περσινό διαγωνισμό, όπου εκτέθηκαν περισσότερα από 1.000 έργα μαθητών, το Εργαστήριο Παιδικής Εικαστικής Τέχνης της Διεύθυνσης Πολιτισμού διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά διαγωνισμό για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Με θέμα “Δημιουργώ με ανακυκλώσιμα υλικά” κι ελεύθερη έκφραση ρεαλιστικής ή μη απεικόνισης, τα παιδιά κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ατομικά ή ομαδικά, ανάγλυφα και τρισδιάστατα από άχρηστα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, ξύλο, κά., προκειμένου για την ευαισθητοποίησή τους στο περιβάλλον.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα,ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και η οποία, από το 1972 που θεσμοθετήθηκε, αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ προκειμένου για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Όλες οι διαγωνιστικές συμμετοχές θα εκτεθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος”, ενώ μετά από αξιολόγηση από τους εικαστικούς της Διεύθυνσης Πολιτισμού, θα επιλεγούν δύο έργα από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα τα οποία θα πλαισιωθούν και θα εκτεθούν σε ξεχωριστό σημείο στον χώρο της έκθεσης. Συμπληρωματικά, στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται και τα ζωγραφικά έργα των μαθητών των Εργαστηρίων Παιδικής Εικαστικής Τέχνης.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κος Γιώργος Ιωακειμίδης, σε δηλώσεις του επισημαίνει:

“Για δεύτερη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου μας διοργανώνει ένα παιδικό- μαθητικό διαγωνισμό εικαστικής τέχνης. Επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στις νεότερες γενιές κίνητρα για δημιουργία και έκφραση ατομικά ή ομαδικά. Μάλιστα ο φετινός διαγωνισμός προσφέρει κάτι περισσότερο, αφού συνδέει την εκφραστική δημιουργία με την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. Τα φαινομενικά άχρηστα ανακυκλώσιμα υλικά αλλάζουν, παίρνουν το σχήμα που τους έδωσαν τα παιδιά και γίνονται τα δικά τους έργα τέχνης.”

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

You may also like...