4ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης

Το 4ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης πραγματοποιείται στην Ξάνθη στις 6-3/8/2018. Αρκετές δεκάδες πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν και η κεντρική πλατεία της Ξάνθης κάθε απόγευμα γέμιζε από Ελλάδα, παραδοσιακή μουσική, χορούς και πανέμορφες φορεσιές. Η ελληνική νεολαία αντάμωσε, γνωρίστηκε, επικοινώνησε, δημιούργησε δεσμούς φιλίας και προϋποθέσεις συνεργασίας. Οι διοργανωτές, το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο, που με πρωτοβουλία του ξεκίνησε η παραπάνω δράση, το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, απέσπασαν τα συγχαρητήρια και τους επαίνους των συμμετεχόντων για την άψογη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία. Πολλοί από τους συμμετέχοντες ενθουσιασμένοι από την εμπειρία αυτή εκδήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν και στο επόμενο αντάμωμα .

     Ιδιαίτερα κατανυκτική ήταν και η δοξολογία, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα. Αντιπροσωπείες πολλών Συλλόγων, που συμμετείχαν στο Αντάμωμα, με τα λάβαρά τους έδωσαν το παρόν και δέχθηκαν την ευλογία του Σεβασμιότατου.

     Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, που με την παρουσία τους ζωντάνεψαν, λάμπρυναν και έδωσαν νόημα στη διοργάνωση. Επίσης ευχαριστούν θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα για τη στήριξη και τη διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων του Ι. Ν. Θ. Σοφίας, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη για την οικονομική υποστήριξη, τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για την υλικοτεχνική και οικονομική υποστήριξη και την θέρμη με την οποία αγκάλιασαν αυτό το Πολιτιστικό γεγονός, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Δρεμσίζη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κολλάρο, που παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις .

     Ευχαριστούμε επίσης την ΕΤ3 για την προβολή του Ανταμώματος και όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων.

            Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δύο συλλόγους από την Ομογένεια, τον Σύλλογο Αιγαίου Μονάχου Γερμανίας και τον Ελληνικό Λαογραφικό Σύλλογο Στοκχόλμης Σουηδίας, που λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους το 4ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα.

     Εκείνους όμως τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, συγχαίρουμε και επαινούμε, είναι οι εθελοντές, χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης και της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, που φρόντιζαν και συνόδευαν όλους τους συμμετέχοντες από την ώρα που έφταναν στην Ξάνθη, ώστε η διαμονή τους να είναι ευχάριστη, όπως και τους χοροδιδασκάλους των παραπάνω σωματείων, την κ. Μάγδα Καραγιαννίδου και τον κ. Κυριάκο Αθανασιάδη από πλευράς Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης και τον κ. Ιωάννη Γκορόγια από πλευράς   Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, που ανέλαβαν τη διοργάνωση και διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος Θράκης, εδώ στην Ξάνθη.

You may also like...