9ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα

CORFUΤο 9ο κατά σειρά ετήσιο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών θα λάβει φέτος χώρα από την Τετάρτη 27 μέχρι την Κυριακή 31 Μαΐου στην πόλη της Κέρκυρας.
Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρουσιάζονται έργα φοιτητών και διδασκόντων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και προσκεκλημένων καλλιτεχνών και μελών του Ευρωπαϊκού Δίκτυου Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας (EASTN). Οι εκθέσεις έργων θα πραγματοποιηθούν στην Ιόνιο Βουλή, στο Κτίριο Αρεταίος και σε αίθουσες της πτέρυγας Σκάρπα του Παλαιού Ψυχιατρείου Κέρκυρας.
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν παράλληλα συμπόσιο με θέμα “Ήχος σε Κίνηση”. Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα λάβει χώρα σεμινάριο για την κίνηση του ήχου στον χώρο και θα πραγματοποιηθεί σειρά συναυλιών στην Ιόνιο Βουλή, με καταληκτική συναυλία στο Πολύτεχνο. Παράλληλα, την Πέμπτη 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα την έννοια της Κίνησης στις Τέχνες και ανοικτή συζήτηση με θέμα “Η Θεωρία στην Καλλιτεχνική Δημιουργία”.
Το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης Ημερίδα με Θέμα “Τέχνες και Επικοινωνία” που διοργανώνει το Έργο “Κωστής Παλαμάς” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Ιστορίας την Παρασκευή 29 Μαΐου.
Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 19:00 στην Ιόνιο Βουλή.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Δικτυακός τόπος του φεστιβάλ: http://avarts.ionio.gr/festival/

You may also like...