9ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας

thumb_640Ένα Φεστιβάλ που έγινε θεσμός από την ίδρυση του Συλλόγου το 2007. Προβάλλει και διατηρεί αναλλοίωτα τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, τις παραδόσεις μας φιλοξενώντας όχι μόνο τοπικούς Συλλόγους, αλλά και Συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Πάντοτε ο λαός μας δίπλα στις πίκρες της ζωής αναζητά τη χαρά, μέσα στον πόνο του, γυρεύει λίγη διασκέδαση και ψυχαγωγία.Αυτές οι ανάγκες δημιούργησαν λογής λογής πολιτιστικά και πνευματικά αγαθά, όπως δημοτική μουσική και τραγούδια, χορό, παραμύθια, παροιμίες και θρύλους και όλα τα παράγωγα της λαϊκής θυμοσοφίας. Συντρόφευαν τον λαό μας σε κάθε κοινωνική μα και επαγγελματική του δραστηριότητα: Γιορτές, πανηγύρια, γάμοι, αρραβώνες, βαφτίσια, νυχτέρια, ξεφλουδίσματα, άλεσμα στο μύλο, θέρος, τρύγος… Αυτά, συντροφιά με το εθιμικό δίκαιο κάθε τόπου, δημιουργούν σχέσεις αγάπης, οικειότητας και ανθρωπιάς.
Ένα ταξίδι – κιβωτός που μέσα από τις θύμισες του παρελθόντος, αφυπνίζει το παρόν και σηματοδοτεί το μέλλον. Αιώνιες παρακαταθήκες που μας βεβαιώνουν πως τα γεωγραφικά σύνορα κάθε λαού είναι ο πολιτισμός του.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ 02/09/2015
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30
Σας υποσχόμαστε μια όμορφη βραδιά με συναυλία ελληνικής μουσικής από το συγκρότημα «ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ» υπό τη διεύθυνση του Στάθη Μανούσου. Τραγουδούν οι : ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΥΣΑ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΕΛΙΑ, ΔΩΡΑ ΧΙΟΝΑΚΗ και ο Μικρασιάτης ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΟΥΜΒΑΡΟΔΟΓΛΟΥ . Στο χορευτικό μέρος η ομάδα των «Μενεξέδων».
ΠΕΜΠΤΗ 03/09/2015
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00
Θα είναι μια πολύ μεγάλη και χορταστική βραδιά.
Η βραδιά ανοίγει με την αδελφοποίηση των συλλόγων «ΚΑΜΑΡΙ» Παστίδας & Αφάντου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ»
Συνεχίζουμε χορευτικά… Θα χορέψουν για εσάς :
– Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΑΜΑΡΙ» με το Γ’ τμήμα
– Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοσκινού «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ»
– Ο Σύλλογος Πολιτισμού &Περιβάλλοντος Αφάντου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ»
Ο αδελφοποιημένος Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» και οι φιλοξενούμενοι μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ» Αλεξανδρούπολης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/09/2015
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:30
Η βραδιά προμηνύεται μαγική.
– Θα απολαύσουμε για αρχή την παιδική μουσικοχορευτική παράσταση «ΧΡΩΜΑΤΑ & ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» από τον παιδικό σταθμό «Τα Ζουζουνάκια».
– Θα συνεχίσουμε με ρεσιτάλ χορού από τη σχολή χορού ‘BAILALMA’ BY Z DANCE, παρουσιάζει παθιασμένο Tango, χορευτική Ζούμπα και παιχνιδιάρικη Salsa.
– Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μοντέρνους χορούς από την εξαίσια σχολή χορού της Jill Zouni «STREET DANCE CLUB».
ΣΑΒΒΑΤΟ 05/09/2015
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00
Ελλάδα χώρα του φωτός, με τους χορούς και τις παραδόσεις σου. Χορός και πάλι χορός, η αγωγή του σώματος και της ψυχής….
– Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΚΑΜΑΡΙ» Παστίδας με το τμήμα Δ’
– Από την σχολή χορού ‘BAILALMA’ BY Z DANCE
– Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρεμαστής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
– Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΚΑΜΑΡΙ» Παστίδας με το τμήμα Ενηλίκων
– Και τέλος οι νέοι μας φίλοι από την Αλεξανδρούπολη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ» θα μας αποχαιρετήσουν με ήχους και χορούς από την ακριτική βόρεια Ελλάδα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 06/09/2015
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:30
Ιδιαίτερη βραδιά για πολλούς λόγους.
Θα απολαύσουμε την θεατρική ομάδα του συλλόγου μας στην σπαρταριστή παρωδία «ΑΜΛΕΤ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ». Ζητάμε την παρουσία όλων σας καθώς τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν απο την παράσταση θα δοθούν για την στήριξη του συλλόγου «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΥ»
ΔΕΥΤΕΡΑ 07/09/2015
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00
Λήξη του 9ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του συλλόγου σε ξέφρενους χορευτικούς ρυθμούς που θα μας χαρίσουν τα δύο συγκροτήματα έντεχνης και ροκ μουσικής:
– Το πρόγραμμα ανοίγουν οι «HIGHWAY GROOVE BAND» αποτελούμενη από τους : Ανθούλας Χρήστος (κιθάρα & τραγούδι), Χριστοφή Νατάσσα (Τραγούδι), Σέντης Μιχάλης (φωνή & κιθάρα), Λευτέρης Παναγιάς (τύμπανο) και Γιώργος Χατζηκώστας (μπάσο).
– Τη βραδιά καθώς και το Φεστιβάλ θα κλείσουν οι μοναδικοί «VELLUTO NERO» με τους: Καλλιστή Σάββα (πλήκτρα), Σιαλούπ Νίνο (τύμπανα), Καστανίδη Γιάννη (μπάσο & φωνή), Χριστοδούλου Δημήτρη (Κιθάρα & φωνή), Γιαννίκη Θωμά (κιθάρα & τραγούδι) και Ταμπουρά Γιώργο (φωνή).
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών από το παιδικό τμήμα Ζωγραφικής του Συλλόγου μας.
Καθόλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα πωλούνται λαχνοί για την στήριξη του συλλόγου. Η κλήρωση των τριών δώρων θα γίνει την τελευταία ημέρα πριν την έναρξη της συναυλίας.

You may also like...