9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools

9b0c1ee6ee12aa4aa29bce33050ef1d5_XLΤο διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools , μετά την ολοκλήρωση των συμμετοχών ελληνικών και Διεθνών, μπαίνει στη φάση της ολοκλήρωσης του προγραμματισμού για την 9η διοργάνωση.
Υποβλήθηκαν 500 συμμετοχές κυρίως από χώρες της Ευρώπης , ανάμεσα στις οποίες αρκετά animation και ντοκιμαντέρ. Από το σύνολο των συμμετοχών, θα φθάσουν στην αίθουσα προβολής για να διαγωνισθούν, 75 ταινίες , 26 από τις οποίες ελληνικές. Σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του φεστιβάλ οι ταινίες του διαγωνιστικού, θα προβληθούν στις παρακάτω κατηγορίες: Ελληνικές μυθοπλασίας, διεθνείς μυθοπλασίας, ελληνικές-διεθνείς animation, ελληνικές διεθνείς fashion films, και μαθητικές.
Εκτός από το διαγωνιστικό, το 9ο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Λάρισας/artfools , θα περιλαμβάνει μια σειρά από αφιερώματα σε αξιόλογους σκηνοθέτες αλλά και ηθοποιούς του κινηματογράφου, καθώς το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον κινηματογραφικό ηθοποιό με το γενικό τίτλο « ποιώντας ήθος». Το πρόγραμμα, διάρκειας 8 ημερών θα είναι κυριολεκτικά γεμάτο από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, από εργαστήρια, φόρουμ, master class και συζητήσεις με προσκεκλημένος από το κινηματογραφικό, και όχι μόνο, φάσμα.
Δύο καινοτομίες δίνουν το ιδιαίτερο στίγμα του 9ου Φεστιβάλ: Το αφιέρωμα στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία με 5 σχετικά ντοκιμαντέρ και αντίστοιχες συζητήσεις, το οποίο ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού , εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» ,και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ( Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο) και εθνικούς πόρους.
Το δεύτερο καινοτόμο αφιέρωμα, καθώς είναι το μοναδικό στον Ελληνικό κινηματογραφικό χώρο, είναι το Fashion film festival, και θα προηγηθεί του κυρίως φεστιβάλ. Το Fashion film festival θα περιλαμβάνει προβολή ταινιών με θέμα τον κόσμο της μόδας, συζητήσεις με το ερώτημα της σχέσης ανάμεσα στον κινηματογράφο και τη μόδα, και σχετικά εργαστήρια . Στην πρόσκληση που έγινε μέσα από το φεστιβάλ ανταποκρίθηκαν 74 νέοι δημιουργοί από Ελλάδα και Εξωτερικό, οι οποίοι απέστειλαν ταινίες τους που καλύπτουν τον κόσμο αλλά και το παρασκήνιο, όχι ευχάριστο όσο φαίνεται, από τον κόσμο της μόδας.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools που διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό της Λάρισας ταινίες ποιοτικές, και να γίνει πόλος έλξης για πολλούς σκηνοθέτες και σινεφίλ που θα ταξιδέψουν και φέτος στην πόλη και οι οποίοι παράλληλα με το φεστιβάλ θα διαπιστώσουν ότι η Λάρισα και η γύρω περιοχή, έχει αξιόλογο ενδιαφέρον ως τόπος τουριστικού προορισμού.

You may also like...