8ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο 8ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2017, στο
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Όμως απονέμεται Τιμητική Πλακέτα και Βεβαίωση Συμμετοχής σε κάθε τμήμα που λαμβάνει μέρος. Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν Φιλαρμονικές Δήμων, Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων, Εκκλησιαστικές καθώς και Ιδιωτικές.
Επίσης, στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν όλα τα είδη χορωδιών (παιδικές, νεανικές, ενηλίκων, γυναικείες, ανδρικές και μικτές) και φωνητικά σύνολα.
Τέλος στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν Ορχήστρες ποικίλης μουσικής.
Τα τμήματα που θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ επιλέγουν την κατηγορία φιλοξενίας που επιθυμούν. Η διαμονή των τμημάτων θα πραγματοποιηθεί σε δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια (σύμφωνα με την επιθυμία τους) σε ξενοδοχεία των 3*, 4* και 5* είτε μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ή στην ευρύτερη περιοχή. Σχετικά με την σίτιση ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών έχει εξασφαλίσει στα τμήματα που θα συμμετάσχουν φαγητό με ελάχιστη συμμετοχή στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Οι βασικές παραστάσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή σε άλλη κατάλληλη αίθουσα συναυλιών.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ το κάθε τμήμα καλείται να ερμηνεύσει τραγούδια της επιλογής του.
Το κάθε τμήμα έχει στη διάθεσή του 15 λεπτά να παρουσιάσει το πρόγραμμά του.
H παρουσίαση των τμημάτων καθώς και του προγράμματος που θα ερμηνεύσει γίνεται από την παρουσιάστρια του Φεστιβάλ.
Η Οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα για ραδιοφωνική ή τηλεοπτική αναμετάδοση και για την ηχογράφηση, μαγνητοσκόπηση ή φωτογράφηση του Φεστιβάλ.
Η Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ διαθέτει πιάνο. Τα τμήματα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν επιπλέον όργανα, θα πρέπει να φροντίσουν για τη μεταφορά ή την ενοικίασή τους.
Την ημέρα καθώς και τη σειρά εμφάνισης του κάθε τμήματος, θα την καθορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής που επισυνάπτεται και έπειτα να την αποστείλετε στο mail του Συνδέσμου (sindesmos.filarmonikwn@gmail.com)

Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος

You may also like...