8ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

8ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη
Καθημερινά …. έως και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
[21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με τους Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας & το Goethe-Institut οργανώνουν στην Ξάνθη το 8ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου. Στόχοι του Φεστιβάλ είναι σπουδαστές της Γερμανικής να εξασκηθούν στη γλώσσα, αλλά και το κοινό της περιοχής να γνωρίσει του Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από προβολές και συζητήσεις.
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης, τηλ. 25410 25421 Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα και στο www.fex.org.gr
Ο κινηματογράφος των δημιουργών
Τις Τρίτες 12 & 19 Δεκεμβρίου 2017
[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Αφιέρωμα στον Φόλκερ Σλέντορφ
Ο Φόλκερ Σλέντορφ γεννήθηκε το 1939. Ανήκει στο νέο γερμανικό κινηματογράφο που δημιουργήθηκε από τη δεύτερη μεταπολεμική γενιά, στο τέλος της δεκαετίας του ’60. Η καταπιεσμένη ενοχή της προηγούμενης γενιάς για τον πόλεμο, η έμμονη ιδέα του παρελθόντος, βρήκε έκφραση μέσα από τις ταινίες γερμανών δημιουργών του κινηματογράφου. Είναι ένας από τους πολιτικοποιημένους σκηνοθέτες της γενιάς του, που επανειλημμένα κατήγγειλε τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής στη Γερμανία. Ο Σλέντορφ καθ’ όλη τη διάρκεια της σκηνοθετικής του διαδρομής, ανατρέχει σε θησαυρούς της λογοτεχνίας τους οποίους μεταφέρει στο κινηματογραφικό πανί.
Χάρτινες και μουσικές πόλεις
Η Λέσχη Ανάγνωσης της ΦΕΞ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πυργελή οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο κι όχι μόνο… Παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με συγγραφείς, προβολές και αφιερώματα.
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
[20.00] στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ
Η χορωδία και η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής της ΦΕΞ και οι καλεσμένοι τους θα μας ταξιδέψουν με χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Είσοδος:2€ οικονομική ενίσχυση Μουσείου – Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων: τηλ. 25410 25421
Ακόμη μην χάσετε !!! Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017
[18.00] στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ
Παραμύθια του δωδεκαημέρου. Μια παράσταση που μας ταξιδεύει σε ήθη και έθιμα του δωδεκαημέρου, σε ευχές και κάλαντα απ όλη την Ελλάδα. Η Ανθή Θάνου αφηγείται και ο Αλέξης Μακρής τραγουδά και συνοδεύει μουσικά την παράσταση. Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων Λαογραφικό & Ιστορικό μουσείο Ξάνθης. Τηλ. 25410 25421
Γενική Είσοδος 3€ – οικονομική ενίσχυση του Μουσείου
Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΉΝΑ
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI
Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ www.fex.org.gr
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986
fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr www.fex.org.gr https://www.facebook.com/FEXANTHI

 

You may also like...