8ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης υλοποιείται κάθε χρόνο λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους Παιδικό Φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ηλικίας Δημοτικού. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από την ιδέα μιας ομάδας ενεργών Αγιονικολιωτών και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2010. Έκτοτε, οργανώνεται κάθε χρόνο από τον ίδιο πυρήνα εθελοντών κυρίως χάρη στην αμέριστη βοήθεια συμπολιτών, δασκάλων και φορέων, με την οικονομική στήριξη χορηγών, συλλόγων, του Πολιτιστικού Οργανισμού και Δήμου Αγίου Νικολάου.
Το Παιδικό Φεστιβάλ στοχεύει σε μια πολιτιστική παρέμβαση θεσμικού χαρακτήρα, με το σχεδιασμό και την υλοποίηση δημιουργικών δράσεων, που αναβαθμίζουν την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών.
Ο σκοπός του Φεστιβάλ στηρίζεται σε τρεις άξονες:
• Παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας για παιδιά.
• Ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών γύρω από θέματα πολιτιστικής παιδείας.
• Ενίσχυση και έκφραση της εθελοντικής δράσης ατόμων και φορέων με αποδέκτες τα παιδιά.
Στο πλαίσιο αυτό:
• επιλέγουμε ποιοτικές δραστηριότητες, που δίνουν δημιουργική διέξοδο στην παιδική καλλιτεχνική έκφραση,
• δίνουμε στο παιχνίδι ποικιλία και εκπαιδευτικό προσανατολισμό,
• ενισχύουμε τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία και τη συνεργασία,
• προβάλλουμε το έργο και τις δράσεις φορέων, που σχετίζονται με το παιδί και τα ενδιαφέροντά του, παρέχοντας ταυτόχρονα ενημέρωση στους γονείς για εναλλακτικές μορφές διασκέδασης των παιδιών στην Κρήτη και αλλού.

Η δημιουργία του Παιδικού Φεστιβάλ είναι μία (εκ)δήλωση ελπίδας, μία εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας, και ταυτόχρονα μια προσπάθεια να προστατευτούν τα δικαιώματα των παιδιών στην κοινωνία, στη μάθηση, στον πολιτισμό.

Tο 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου “με λένε ελπίδα” υποδέχεται τη διαδραστική έκθεση MindFest, τη γιορτή του νου! Ελάτε να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του νου!
Με μια σειρά από διαδραστικά εκθέματα, πρωτότυπα παιχνίδια και πλάνες που θα σας κάνουν να «χάσετε το μυαλό σας», οργανωμένα σε μια μοναδική έκθεση, σας «ταξιδεύουμε» μέσα στον εγκέφαλο  και τις λειτουργίες του.
Μέσα από το ταξίδι αυτό θα γνωρίσετε τις νέες ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης που μελετά το νου, θα μάθετε να αναγνωρίζετε και να διαχειρίζεστε «σκοτεινά σημεία» του μυαλού μας, και να κατανοήσετε την αξία της νόησης και τις εφαρμογές της στην καθημερινή ζωή .
Η έκθεσή mindfest έχει συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα επιστημονικά εκθεσιακά γεγονότα της χώρας και απευθύνεται σε κοινό ηλικίας δέκα ετών και άνω.
Μετά από αυτή, τίποτα πια δε θα σας φαίνεται συνηθισμένο! Ακόμα και οι καθημερινές, βαρετές συνήθειες, θα μοιάζουν με μαγική περιπέτεια! Οι «Cirque Musical», έρχονται στο 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου “με λένε ελπίδα”, με τη θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η μαγεία των ονείρων» σε σκηνοθεσία Αντώνη Πασβάντη. Είναι μια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο για όλη την οικογένεια, που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους και θα τους μεταφέρει στον μαγικό κόσμο των ονείρων . Ριψοκίνδυνα εναέρια ακροβατικά σε στεφάνι και πανιά, εντυπωσιακά ζογκλερικά, θεαματικά illusions, αιωρήσεις, fire show , εμφανίσεις – εξαφανίσεις, σύγχρονος χορός, contortion, ζωντανή μουσική και πολλά άλλα μαγικά τεχνάσματα. Μια φαντασμαγορική παράσταση μοναδική στο είδος της που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους και θα τους μεταφέρει στον μαγικό κόσμο των ονείρων. Έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο, αγωνία, χιούμορ και συναισθήματα…
Στη σκηνή του 8ου παιδικού φεστιβάλ Αγίου Νικολάου – “με λένε ελπίδα”, το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 21.30 (πλαζ ΕΟΤ).

http://www.dimosagn.gr/

You may also like...