8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

thessalonikiΣυνέντευξη Τύπου με αφορμή την όγδοη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης (TiSFF), που εντάσσεται στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, στις 12:30, στο βιβλιοπωλείο “Ιανός” (Αριστοτέλους 7).
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 25 έως και τις 29 Οκτωβρίου και θα πλαισιωθεί από προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους και αφιερώματα σε σημαντικούς Ευρωπαίους δημιουργούς, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος”.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, ένα αφιέρωμα σε έντεκα γαλλικές ταινίες, που παραχώρησε το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου της Γαλλίας – UNIFRANCE Films, με πρώτη την ταινία Avant que de tous Perdre των Xavier Legrand και Αλεξάντρ Γαβρά, που απέσπασε το φετινό βραβείο Cézar και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.
Θα προβληθούν ακόμη εννέα βραβευμένα φιλμ από τη Γερμανία, αφιερώματα στον ισπανικό, το βασκικό και τον πολωνικό κινηματογράφο καθώς και στον βραβευμένο με Όσκαρ Δανό σκηνοθέτη, Anders Walter.

You may also like...