8η Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Ηλιούπολης

xorodia «Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, στις 8:00 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, στη 18η Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Ηλιούπολης.
Η ετήσια Χορωδιακή Συνάντηση αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό για την πόλη μας καθώς προσφέρει στις χορωδίες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συναντηθούν με μουσικά σχήματα και ανθρώπους, που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες.
Τα χορωδιακά σύνολα που θα μαςκρατήσουν συντροφιά, με επιλεγμένα τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, είναι:
ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, υπό τη διεύθυνση της Βαρβάρας Κουτίβα. Πρόκειται για ένα τετράφωνο χορωδιακό σχήμα, με 14 μέλη, που αποτελείται από μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε εκδηλώσεις του Δήμου μας, ενώ τα μέλη του συχνά συνοδεύουν τη Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης στις εμφανίσεις της σε άλλους Δήμους της Ελλάδας. Θα το ακούσουμε φέτος, σαν γυναικείο φωνητικό σύνολο.
Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» δημιουργήθηκε το 1978, ενώ το πρώτο ανδρικό σύνολο είχε ήδη δραστηριοποιηθεί από το 1940. Το 1979, ο σπουδαίος δάσκαλος και μαέστρος, μαθητής του μεγάλου Αλέκου Αινιάν, Γιώργος Κακίτσης, αναλαμβάνει την αντρική χορωδία Αταλάντης και φτιάχνει ένα φωνητικό σύνολο υψηλών προδιαγραφών, πειθαρχημένο, μουσικά συγκροτημένο, και αρχίζει τις εμφανίσεις ανά την Ελλάδα. Το 1982 η Αντρική χορωδία Αταλάντης Η ΠΡΟΟΔΟΣ συμμετέχει στον 32ο διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών στο Αρέτσο της Ιταλίας, ενώ έχει εμφανιστεί και άλλες φορές στην Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία. Σήμερα τη χορωδία διευθύνει ο νέος και ταλαντούχος μουσικός Γιώργος Κοσμίδης.
Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, που μετρά 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα του δήμου της, αλλά και εκτός ορίων του. Συμμετείχε σε διάφορες χορωδιακές συναντήσεις ανά την Ελλάδα, ενώ είχε ξεχωριστή συμμετοχή σε εκδηλώσεις της UNESCO στο Ζάππειο Μέγαρο και στην παλιά Βουλή. Είναι 40μελής, τετράφωνη χορωδία με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και ρεπερτόριο τραγουδιών σπουδαίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Όλα αυτά τα χρόνια τη χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Κώστας Αγουρίδης.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, υπό τη διεύθυνση της Βαρβάρας Κουτίβα, είναι μια 50μελής τετράφωνη χορωδία, με πλούσιο ρεπερτόριο, που της δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις άλλων χορωδιών και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις τους. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις χορωδιών και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ.
210 9940699.

You may also like...