Tη χρονιά που το Μικρό Πολυτεχνείο κλείνει 12 χρόνια παρουσίας στο χώρο των τεχνών και της δια βίου μάθησης. Τον Νοέμβριο του 2011 ήταν θεματικό και λεγόταν «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ». Χώροι ως τότε διεξαγωγής, ο Φούρνος, το BIOS, το BOOZE, ο Μικρόκοσμος έως και η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Πάντα πολυσυλλεκτικό, κοινωνικό, εξωστρεφές αλλά και με εσωτερικές παραγωγές του Μικρού Πολυτεχνείου όπως και διαγωνιστικά τμήματα Μονολόγων και Μονόπρακτων. Αφορούσε νέους ηθοποιούς, ερασιτέχνες και μη, και συγγραφείς ενώ τα βραβεία στα διαγωνιστικά μέρη του ήταν ανταποδοτικά.
Πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά το συνοδεύουν και σήμερα.
ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Πρωτίστως φέτος γίνεται το κατ’ εξοχήν διαγωνιστικό φεστιβάλ νέων δημιουργών της Θεατρικής Πράξης στην πόλη που δίνει δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό και σε ερασιτέχνες και χομπίστες. Παραμένει low budget, κινητό και ευέλικτο, απευθύνεται σε όσους ασχολούνται πειραματικά ή ερευνητικά με το θέατρο, δίνει βήμα σε νέους δημιουργούς, υποδέχεται φιλόξενα όσους έχουν μια ενδιαφέρουσα θεατρική πρόταση.
Στην Κατηγορία «Ερμηνευτές» αφορά κυρίως σε νέους ηθοποιούς (ακόμα και μαθητές σχολών ή ερασιτέχνες) που θέλουν να ξεχωρίσουν ερμηνεύοντας έναν γνωστό ή άγνωστο, ακόμη και διασκευασμένο ή πειραγμένο κατά την κρίση τους μονόλογο.
Στην Κατηγορία «Δραματουργοί» δίνει τη δυνατότητα σε νέους συγγραφείς να υποβάλλουν μικρής διάρκειας ολοκαίνουργια και άπαιχτα έργα (μονολόγους ή μονόπρακτα) τα οποία (αφού προκριθούν στο διαγωνιστικό τμήμα) παρουσιάζονται σε μορφή θεατρικού αναλογίου ή διαβάζονται στο κοινό που καλείται να εκφράσει τη γνώμη του ψηφίζοντας ότι του αρέσει, και δίνοντας στους νέους συγγραφείς που θα διακριθούν την ευκαιρία να σκηνοθετηθούν από καταξιωμένους σκηνοθέτες σε μια ενιαία παράσταση σε παραγωγή Μικρού Πολυτεχνείου που θα ανέβει σε θεατρική σκηνή 6 μήνες μετά.