«Μπλε» οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου ανταποκρίθηκαν στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023 ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύγχρονα τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, το εμβληματικό γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Ομπρέλες» θα φωταγωγηθεί σε μπλε τόνους προκειμένου να δώσει δύναμη σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στη δράση, μπορούν να μεταβούν στις Ομπρέλες, φορώντας κάτι μπλε, και να αναρτήσουν μία φωτογραφία στα social media, κάνοντας tag ή mention τον οργανισμό @Make-A-Wish Greece. Όλοι μπορούν θα βοηθήσουν τον οργανισμό να φτάσει σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη από την εκπλήρωση της ευχής τους.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 43η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. Στην Ελλάδα, στη μπλε φωταγώγηση συμμετέχουν περισσότεροι από 55 Δήμοι, ανάμεσά τους και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εορτασμό μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish.

You may also like...