7ο Φεστιβάλ Green Theater 2016

logo2Στo πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Green Theater 2016 , στο θέατρο Αρχαίων Κλεωνών Νεμέας, πραγματοποιείται στις 15, 16 και 17 Ιουλίου τριήμερο αφιέρωμα στην Ψαλτική Τέχνη, με τη συνεργασία και επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Στο τριήμερο αυτό φεστιβάλ θα ερμηνευτούν βυζαντινοί ύμνοι από δέκα βυζαντινές χορωδίες, τις αντιπροσωπευτικότερες της Πελοποννήσου, ενώ θα συμμετέχουν μία παιδική χορωδία από την Καλαμάτα και μια μικτή Θρησκευτική χορωδία από την Πάτρα.

Στην συγκεκριμένη χορωδιακή συνάντηση έχει τιμητικά επιλεγεί να συμμετέχει και η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία Πατρών «Θεόδωρος Φωκαεύς», με 40μελή αποστολή, με χοράρχη τον Καθηγητή Βυζαντινής μουσικής και Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών κ. Χαράλαμπο Θεοτοκάτο.

Ο Βυζαντινός χορός, θα αποδώσει την Κυριακή 17 Ιουλίου το βράδυ, ένα μουσικό πρόγραμμα 20 περίπου λεπτών, το οποίο περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά κομμάτια απ’ όλα τα είδη του Βυζαντινού μέλους.

 

You may also like...