7ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας

aiginaΤους όρους συμμετοχής στην Αγροτική-Εμπορική ‘Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Φιστικιού από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνει η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.
Στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας για την αναβάθμιση της Εμπορικής Έκθεσης, φέτος αποκλείονται από την διοργάνωση εκθέτες που δραστηριοποιούνται εκτός Αίγινας, ενώ έχουν δικαίωμα συμμετοχής παραγωγοί και έμποροι αιγινήτικου αποκλειστικά φιστικιού, καθώς και αγρότες, έμποροι και παραγωγοί άλλων προϊόντων που παράγονται στην Αίγινα ή και την αφορούν.
Εκθέτες που υποστήριξαν τον θεσμό τα προηγούμενα χρόνια διατηρούν αυτοδικαίως δικαίωμα συμμετοχής, εφόσον περιλαμβάνονται στις κατηγορίες που προβλέπονται στην προκήρυξη.
Επίσης προβλέπεται περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων εστίασης και πρόχειρου φαγητού (κρεπερίες, ψητοπωλεία, σαντουιτσάδικα), που θα στεγασθούν σε ειδικά προβλεπόμενο χώρο της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης.
Νέες αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στα Γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας (Κ.Ε.Δ.Α.) Π. Αιγινήτου 4 στον 2ο Όροφο από 10/07/15 έως και τις 22/07/15 και από 08:00–12:30.
Οι περσινοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγγράφως ή τηλεφωνικώς, ώστε να καταθέσουν εμπρόθεσμα (από 19/06/15 έως 29/06/15) τη σχετική αίτηση συμμετοχής στην Γραμματεία της ΚΕΔΑ μαζί με το παραστατικό της προκαταβολής.
Επισυνάπτεται ολόκληρη η προκήρυξη με τους λεπτομερείς όρους συμμετοχής.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 2015
Διάρκεια Εμπορικής Έκθεσης:
Πέμπτη 17 έως Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Δικαίωμα συμμετοχής:
Α) Δικαίωμα συμμετοχής στην Αγροτική – Εμπορική έκθεση της Γιορτής Φιστικιού έχουν οι εξής κατηγορίες εκθετών :- Παραγωγοί και έμποροι Αιγινήτικου αποκλειστικά φιστικιού.
Δεν επιτρέπεται η προώθηση άλλου τύπου, ¨η προέλευσης κελυφωτού φιστικιού χύμα ή σε συσκευασίες.
– Έμποροι, μεταποιητές, παραγωγοί προϊόντων ζαχαροπλαστικής, τυροκομίας, ποτοποιίας κλπ, που εμπεριέχουν φιστίκι και έχουν την έδρα της εμπορικής τους δραστηριότητας στην Αίγινα.
– Αγρότες που παράγουν άλλα αγροτικά προϊόντα στην Αίγινα. Μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι που παράγουν τα προϊόντα τους αποκλειστικά στην Αιγινα.
– Συνεταιρισμοί Αγροτικών προϊόντων και Αγροτικοί Σύλλογοι Αίγινας.
– Χειροτέχνες, βιοτέχνες και επιχειρηματίες με έδρα την Αίγινα, οι οποίοι παράγουν και εμπορεύονται παραδοσιακά ή και άλλα προϊόντα όπως: κεραμικά, είδη δώρων, κοσμήματα, καλλυντικά,εκδόσεις κ.λ.π.
Για αυτή την κατηγορία εκθετών είναι επιθυμητός ο τονισμός της Αιγινήτικης θεματολογίας στα προϊόντα που θα προωθηθούν.
– Σύλλογοι, Ενώσεις, Φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που τα μέλη τους παράγουν τοπικά προϊόντα και επιθυμούν να τα προβάλουν και να τα εμπορευθούν.
– Αντιπρόσωποι αγροτικών μηχανημάτων, λιπασμάτων ή άλλων ειδών που έχουν σχέση με την καλλιέργεια, την ανάπτυξη ή την προώθηση της παραγωγής του φιστικιού και γενικότερα των τοπικών αγροτικών προϊόντων
– Περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων εστίασης και πρόχειρου φαγητού (κρεπερίες, ψητοπωλεία, σαντουιτσάδικα) θα στεγασθούν σε ειδικό προβλεπόμενο χώρο της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης που θα ονομάζεται Στέκι φαγητού ή Fast Food Point, με την βασική προϋπόθεση ότι μέρος των γαστρονομικών τους προτάσεων θα περιλαμβάνει και φιστίκι Αίγινας.
Η αισθητική των περιπτέρων αυτών θα είναι μέσα στο πλαίσιο της υπόλοιπης εμπορικής έκθεσης. Η ποιότητα των προσφερόμενων εδεσμάτων θα πληροί αυστηρά τους υγειονομικούς κανόνες. Θα πρέπει να υπάρχει από μέρους των εκθετών ιδιαίτερη φροντίδα για την έλλειψη δυσάρεστων οσμών προς αποφυγή ενόχλησης των εκθετών και επισκεπτών.
Β) Δικαίωμα συμμετοχής σε ομαδικά περίπτερα που θα παρέχει κατ’ εξαίρεση η Οργανωτική Επιτροπή ΧΩΡΙΣ δικαίωμα εμπορικής δραστηριότητας, αλλά μόνον για διαφημιστική παρουσίαση/ προβολή, μπορούν να έχουν:
– Σύλλογοι, Φορείς και Ενώσεις που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν. Ειδικότερα, μεμονωμένες ξενοδοχειακές ή άλλες τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους μέσα από το διπλό περίπτερο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας.
– Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί – σύλλογοι και φορείς του νησιού που θέλουν να παρουσιάσουν το έργο τους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο., κ.λ.π., συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν σε ένα (1) κοινόχρηστο περίπτερο που διαθέτει για το σκοπό αυτό η Οργανωτική Επιτροπή, τοποθετώντας σε ειδικά stands τα ενημερωτικά τους φυλλάδια.
– Όλοι οι χρυσοί και αργυροί χορηγοί του Φεστιβάλ, θα προβληθούν σε ειδικά προβλεπόμενο χώρο.
Διαδικασία εγγραφής εκθετών στην Εμπορική Έκθεση 2015
Α) Για όσους συμμετείχαν το 2014:
Όλοι όσοι υποστήριξαν με την συμμετοχή τους την Αγροτική – Εμπορική Έκθεση της 6ης Γιορτής Φιστικιού που έγινε το 2014, έχουν αυτόματα το δικαίωμα της συμμετοχής στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση του 2015, με το ίδιο μέγεθος περιπτέρου και στην ίδια περίπου όπως πέρυσι θέση, εφόσον περιλαμβάνονται στις κατηγορίες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται στην αρχή του παραπάνω κανονισμού.
Οι περσινοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγγράφως ¨η τηλεφωνικώς, έτσι ώστε να καταθέσουν εμπρόθεσμα τη σχετική αίτηση συμμετοχής, την οποία θα πρέπει να υποβάλουν μαζί με το παραστατικό της προκαταβολή, στην Γραμματεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ),Π. Αιγινήτου 4, 2ος όροφος, από 19/06/15 έως 29/06/15, 08:00 έως 12:30.
Σε περίπτωση που υπάρξουν από πλευράς του εκθέτη αιτήματα τροποποίησης της συμμετοχής του, είτε ως προς τη θέση, είτε ως προς το μέγεθος, είτε ως προς τα είδη των προϊόντων που διακινεί, η Οργανωτική Επιτροπή επιφυλάσσεται για τους όρους της συμμετοχής καθώς και για την θέση του περιπτέρου και θα απαντήσει στα αιτήματα του εκθέτη εντός του δεκαημέρου από 30/06/15 έως 10/07/15 . Τα ίδια ισχύουν και σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της αίτησης.
Εξαίρεση για τη φετινή τους συμμετοχή έχουν οι Φορείς, Σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις και Μ.Κ.Ο. που δεν συμμετέχουν με εμπορικό σκοπό και που θα συστεγαστούν σε ειδικό περίπτερο που θα τους παραχωρήσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Β) Νέες συμμετοχές:
Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που αναλύθηκαν στο προηγούμενο κεφάλαιο και έχουν ή σκοπεύουν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση του Aegina Fistiki Fest 2015 στην Γραμματεία της ΚΕΔΑ Π. Αιγινήτου 4 στον 2ο Όροφο από 10/07/15 έως και τις 22/07/15 και από 08:00–12:30.
Οι αιτούντες παραδίδουν συμπληρωμένη πλήρως την σχετική αίτηση, η οποία παίρνει αύξουσα αρίθμηση και επιλέγουν το επιθυμητό σημείο τοποθέτησης του περιπτέρου τους από τον ενημερωμένο σχετικό χάρτη που θα βρίσκεται στο Γραφείο της ΚΕΔΑ που θα κατατίθενται οι αιτήσεις. Τηρείται αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας.
Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των θέσεων των περιπτέρων πάντα με προηγούμενη ενημέρωση του εκθέτη, όπου κρίνει ότι είναι απαραίτητο για λόγους αρτιότερης κατανομής δραστηριοτήτων και καλύτερης λειτουργίας της έκθεσης.
Η Οργανωτική Επιτροπή δεν δεσμεύεται για την παραχώρηση διπλού περιπτέρου, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τη συνολική συμμετοχή και την φέρουσα ικανότητα του χώρου που θα διεξαχθεί η έκθεση. Οι Αιτούντες θα πληροφορηθούν για την έγκριση του αιτήματός τους εντός του δεκαημέρου από 29/07/15 έως 05/08/15. Σε περίπτωση που υπάρξουν ελεύθερες θέσεις μετά τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, εξετάζεται η περίπτωση παράτασης της προθεσμίας. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις εκθετών ξεπεράσουν τις προβλεπόμενες θέσεις περιπτέρων και έως 10 ακόμα επιλαχούσες, η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα κλείσει νωρίτερα από τις προβλεπόμενες προθεσμίες για επεξεργασία και έγκριση ή απόρριψη των αιτήσεων.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το κόστος ενοικίασης περιπτέρου και συμμετοχής στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση ανά κατηγορία είναι το εξής (ΦΠΑ 23% συμπεριλαμβανομένου) :
Απλό Εμπορικό Περίπτερο
3.00μ.Χ 3.00μ. : 400,00€
Διπλό Αγροτικό ή Εμπορικό Περίπτερο
6.00μ. Χ 3.00μ. : 800,00€
Περίπτερο Χώρου Εστίασης
3.00μ. Χ 3.00μ. : 400,00€
Περίπτερο Αγρότη & Φιστικοπαραγωγού
3.00μ. Χ 3.00μ : 200,00€
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Η πληρωμή γίνεται :
Α) με απευθείας πληρωμή στα γραφεία της ΚΕΔΑ
Β) με κατάθεση της προκαταβολής σε ειδικό λογαριασμό της Κ.Ε.Δ.Α. για το φεστιβάλ Φιστικιού 2015 (τηλ. ΚΕΔΑ 22970 22067, πρωινές ώρες)
Η προκαταβολή για τα περίπτερα διαστάσεων 3.00μ.Χ3.00 μ. είναι 150€. Η προκαταβολή για τα περίπτερα διαστάσεων 6.00μΧ3.00 μ. είναι 300€.
Το υπόλοιπο θα εξοφληθεί κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ στην ΚΕΔΑ.
Σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση συμμετοχής, η Κ.Ε.Δ.Α. επιστρέφει στον αιτούντα το συνολικό ποσό της εισπραχθείσας προκαταβολής.

You may also like...