7ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

fgssf20-30 Ιουνίου 2013, Κέρκυρα

Διοργάνωση:
Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας
Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών, ΕΡΗΜΕΕ)
Ιόνιο ΠανεπιστήμιοΤο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών, ΕΡΗΜΕΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνουν και φέτος από κοινού το 7ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών. Μέσα από μία ποικιλία καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων οι οποίες θα λάβουν χώρα σε γωνιές της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας των δύο Τμημάτων στον χώρο των σύγχρονων τεχνών του ήχου και της εικόνας, φιλοξενούνται έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και αναπτύσσονται προσεγγίσεις και θεματολογίες που αφορούν στην ενσωμάτωση των σύγχρονων τεχνολογιών του ήχου και της εικόνας στην τέχνη.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται παρουσιάσεις διαδραστικών / ψηφιακών οπτικοακουστικών έργων και εγκαταστάσεων συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής και εκθέσεις – προβολές εργασιών φοιτητών και Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών νέων μέσων. Την φετινή χρονιά, για πρώτη φορά διοργανώνεται το διήμερο 21 – 22 Ιουνίου ανοιχτή επιστημονική διημερίδα με τίτλο “Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο: εκκινώντας από την αρχαιότητα – κοιτάζοντας προς το μέλλον”, στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνονται θεωρητικές εισηγήσεις και παρουσιάσεις καλλιτεχνικού έργου, με έμφαση στις διαπολιτισμικές ανταλλαγές στη σύγχρονη εποχή και στα νέα μέσα.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 20 έως και 30 Ιουνίου 2013 στην Κέρκυρα. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δικτυακός τόπος του φεστιβάλ: http://avarts.ionio.gr/festival/
e-mail: av-fest@ionio.gr

You may also like...