7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

7th Athens Open Air Film Festival
7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας
Βουτιά στο σινεμά!
Μετά από ένα σύντομο θερινό διάλειμμα, το 7th Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στην Αθήνα και σας προσκαλεί στην Πλατεία Παναιτωλίου στη Νέα Ιωνία με την προβολή μίας ακόμη κορυφαίας στιγμής της βρετανικής γοτθικής κινηματογραφίας. Ο λόγος για το «Καταραμένο Σκιάχτρο» (“Τhe Wicker Man”, 1973) του Ρόμπιν Χάρντι, μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών!
Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Αυγούστου, στις 21:00, στην εκδοχή που οραματίστηκε εξ αρχής ο σκηνοθέτης, χωρίς τις παρεμβάσεις των παραγωγών. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που η ταινία προβάλλεται στην πλήρη εκδοχή της στην Ελλάδα.
Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος «British Gothic» με την υποστήριξη του British Council και του Oργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας.
«Το Καταραμένο Σκιάχτρο»
(«The Wicker Man», 1973)
Παρασκευή 18 Αυγούστου | 21:00
Πλατεία Παναιτωλίου (Νέα Ιωνία)
Είσοδος Ελεύθερη
Αφιέρωμα «British Gothic»

 

 

 

Παραγνωρισμένο στην εποχή του, το φιλμ του Ρόμπιν Χάρντι, που πλέον κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία φιλμ τρόμου όλων των εποχών, ιδιαίτερα στην πατρίδα του Μεγάλη Βρετανία, ξετυλίγεται όχι κρυμμένο στις σκιές ή κατά τη διάρκεια βροχερών νυχτών αλλά λουσμένο στην εκτυφλωτική λάμψη του ηλίου, που αποδεικνύεται πιο δόλια και επικίνδυνη.
Αυτό είναι κάτι που μαθαίνει (πολύ αργά) ο θρήσκος, άκαμπτος αστυνομικός που φτάνει σε ένα νησί για να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός μικρού κοριτσιού και έρχεται αντιμέτωπος με την παγανιστική θρησκευτική αίρεση που βασιλεύει εκεί, με τις εκκεντρικές πρακτικές και την καχύποπτη συσπείρωσή τους ενάντια στην έρευνα. Ο εκατέρωθεν θρησκευτικός φανατισμός της διαμάχης τους, με προεξάρχοντα τον Κρίστοφερ Λι σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες της μακράς καριέρας του, αποκαλύπτεται σε όλη του τρομακτική δόξα στο διαβόητο φινάλε που επιφυλάσσει μία από τις πιο σοκαριστικές κατακλείδες στην ιστορία του σινεμά.

Σκηνοθεσία: Ρόμπιν Χάρντι
Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Λι, Iνγκριντ Πιτ, Μπριτ Eκλαντ, Eντουαρντ Γούντγουορντ
Διάρκεια: 88′

Οι προβολές του 7th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Την προβολή θα δροσίσει απολαυστικά το Strongbow, o μηλίτης στα καλύτερά του.

Η προβολή της ταινίας είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ.

Για περαιτέρω πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα
του 7ου Athens Open Air Film Festival, συντονιστείτε στο www.aoaff.gr
και στις σελίδες μας facebook / twitter / instagram

 

 

 

You may also like...