7ο Παιδικό Φεστιβάλ του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών

gyivrsgsdh57485b2d2a017Ξεκινά την Δευτέρα το 7ο Παιδικό Φεστιβάλ του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών Θα συμμετάσχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας και προσφυγόπουλα από την Μυρσίνη Ηλείας
Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά το «Παιδικό Φεστιβάλ».
Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ διοργανώνεται συστηματικά από το 2010 με στόχο το άνοιγμα του πανεπιστημίου Πατρών στην τοπική κοινωνία και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ παιδιών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, σχολείων και πανεπιστημίου. Ύστερα από έξι χρόνια ανελλιπούς ετήσιας διοργάνωσής του, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μας επισκέφτηκαν 76 σχολεία της περιοχής και περισσότερα από 3000 παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια.
Φέτος, για μία εβδομάδα, από τις 30 Μαΐου έως και τις 3 Ιουνίου 2016 και κάθε πρωί 10.00-12.00 στους χώρους του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η., παιδιά προσχολικής ηλικίας από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του Νομού Αχαΐας, αλλά και τα προσφυγόπουλα που διαβιούν σε κέντρο φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας, θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και να συμμετέχουν στα εργαστήρια που οργανώνουν οι φοιτήτριες/φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. σε συνεργασία με τους διδάσκοντες.
Οι δραστηριότητες και εργαστήρια θα είναι: «Μουσικά παραμύθια», «Αφήγηση ιστοριών», «Η χώρα των χρωμάτων», «Ερευνητές των μαθηματικών», «Παραδοσιακά παιχνίδια», «Κουκλοθέατρο για όλους», «Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας», «Διαπολιτισμική αγωγή», «Παιχνίδια Τσίρκου» και «Δημοτικά τραγούδια και χοροί».

*Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση στο διαδίκτυο: www.childrenfestival.edu.gr

You may also like...