7ο παιδικό φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

7o-paidiko-festival-620x330Η προετοιμασία της 7ης διοργάνωσης του Παιδικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου, που θα κορυφωθεί το διήμερο 11-12 Ιουνίου 2016, ξεκίνησε ήδη.
Το «7ο παιδικό φεστιβάλ Αγίου Νικολάου-πού πας καραβάκι;» ανοίγει πανιά σαν ένα μικρό καράβι, μετρώντας ένα-ένα τα κύματα που ταξιδεύουν την ΕΛΠΙΔΑ για ΖΩΗ, μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά. Με το βλέμμα στραμμένο στις θάλασσες του ανατολικού Αιγαίου σμίγει στις παιδικές προσφυγικές ματιές την αγωνία όλων μας για ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ και την κάνει μήνυμα της φετινής γιορτής: ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!
Στο πλαίσιο αυτό θα επιλέξουμε μεταξύ πολλών άλλων, δράσεις, εργαστήρια, παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα, που θα έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα της αναγκαστικής μετακίνησης, της (προς)φυγής και της διαφορετικότητας και θα προκαλέσουν τα παιδιά να χτίσουν στη φαντασία τους, μέσα τους και γύρω τους έναν κόσμο καλύτερο, χωρίς διακρίσεις, όπως ακριβώς τον ονειρεύονται… πάνω σ΄ένα μικρό καράβι.
Ως χώρος φιλοξενίας της 7ης μεγάλης γιορτής προτείνεται και φέτος η πρώην πλαζ του ΕΟΤ, χώρος που έχει (συν)δεθεί αναπόσπαστα με το παιδικό φεστιβάλ, αλλά και ολόκληρη η πόλη, που με φαντασία και όνειρο μπορεί να γίνει μια πόλη μαγική για τα παιδιά!
«Με τη στήριξη των συνδιοργανωτών, των τοπικών φορέων, συλλόγων, χορηγών και εθελοντών θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα στέλνοντας το μήνυμα ακόμη πιο μακριά!
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ!», αναφέρει η οργανωτική επιτροπή.
Πηγή: http://www.candianews.gr/

You may also like...