7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7

Ο Emmanuel Jarus στην Πάτρα για την 1η τοιχογραφία του ArtWalk 7!

Η Art in Progress κηρύσσει την έναρξη του  7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7 με μία εντυπωσιακή τοιχογραφία από τον διάσημο καλλιτέχνη της street art Emmanuel Jarus!

Ο Jarus αντλεί έμπνευση από την οπτική ανθρώπινη εμπειρία και μέσα από τα έργα του επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να υπάρχει στον δημόσιο χώρο. Παρατηρεί τη ζωή των καθημερινών  ανθρώπων, την ερμηνεύει και την αποτυπώνει οπτικά σε μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες, οι οποίες εναρμονίζονται εντυπωσιακά με το περιβάλλον γύρω τους.

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται μέσα σε κοινότητες από ολόκληρο τον κόσμο, τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και σε επαρχιακές περιοχές. Εξάλλου, μέσα από τα έργα του «αναγνωρίζει» τον ρόλο που διαδραματίζει η κοινότητα στη ζωή ενός ανθρώπου και τη δύναμη που έχει ο ένας να παρέχει υποστήριξη στον άλλο στις δυσκολίες. Τα πορτρέτα και οι φιγούρες που δημιουργεί, χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα και σπρέι και σε συνδυασμό με την ιμπρεσιονιστική τεχνική του, αποκαλύπτουν στα μάτια του θεατή συγκινητικές αναπαραστάσεις των απλών ανθρώπων που συναντά στα ταξίδια του.

Ο Jarus έρχεται από τον Καναδά για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία μαγευτική τοιχογραφία, στην οδό Σπυρίδωνος Βασιλειάδου 32. Οι πατρινοί και όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της τεσσαρακοστής ένατης τοιχογραφίας του ArtWalk από την Τετάρτη 27 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Emmanuel Jarus, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του από κοντά!

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε:

στην ιστοσελίδα μας www.artinprogress.eu,
στο Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) ή το instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival).

 

 

You may also like...