7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7

 Η Elléna Lourens στην Πάτρα για την 5η τοιχογραφία του ArtWalk 7!

Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7 συνεχίζεται με την 5η τοιχογραφία και με την πρώτη καλλιτέχνιδα της φετινής διοργάνωσης, την Elléna Lourens!

Η Elléna Lourens με καταγωγή από τη Νότια Αφρική ξεκίνησε να δημιουργεί έργα τέχνης είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες από μικρή ηλικία κι όταν  ακόμα βρισκόταν στο σχολείο. Έκτοτε, η τεχνική της έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά και η ίδια έχει ασχοληθεί περαιτέρω με την εικονογράφηση, την street art και τη ζωγραφική.

Το στυλ της παραπέμπει έντονα στο παρελθόν, λαμβάνοντας υπόψη τα θέματά της και τους χρωματικούς τόνους που χρησιμοποιεί, αλλά, παρατηρώντας με μεγαλύτερη προσοχή, ο θεατής μπορεί να αντιληφθεί ότι μέσα από τα έργα τέχνης της εκφράζει μια διαισθητικά σύγχρονη αισθητική που επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τη συναισθηματική εικονογραφία.

Με τα δικά της λόγια: «Θέλω η δουλειά μου να εμπνέει τους ανθρώπους, όχι με τρόπο που να τους προκαλεί, αλλά με τρόπο που να τους παρακινεί να βρουν μέσα τους κάτι που θα μπορούσαν να μοιραστούν, το οποίο θα ήταν ζεστό και δημιουργικό» (VoyageMIA, 2019).

Η Elléna Lourens έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον καλλιτεχνικό κόσμο, δουλεύοντας μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και να συνεχίσει τη δική της πρακτική, συμμετέχοντας σε εκθέσεις και δημιουργώντας τοιχογραφίες τόσο στη Νότια Αφρική όσο και διεθνώς.

Η Elléna Lourens λοιπόν ταξιδεύει στην Πάτρα από την Νότια Αφρική για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της πόλης μία εντυπωσιακή τοιχογραφία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 1. Οι πατρινοί και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της πεντηκοστής τρίτης τοιχογραφίας του ArtWalk από κοντά από την Τρίτη, 21 Ιουνίου!

Περισσότερες πληροφορίες για την Elléna Lourens, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε την καλλιτέχνιδα και το έργο της από κοντά!

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε:

 στην ιστοσελίδα μας www.artinprogress.eu,
στο Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) ή

 το instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival).

 

 

You may also like...