7ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής»

eikonaΑποτελέσματα διαγωνισμού
Με νικητή τον πιανίστα Danylo Saienko από την Ουκρανία ολοκληρώθηκε ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής» την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διηύθυνε ο Πολωνός μαέστρος Ντάριους Μικούλσκι.
Ο Danylo Saienko ερμήνευσε το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 37 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ και απέσπασε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ. Τη δεύτερη θέση και το βραβείο των 3.500€ κατέκτησε ο Michael Davidov από την Ισπανία ερμηνεύοντας το 1ο Κοντσέρτο σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 23 του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και την τρίτη κατέλαβε ο Γερμανός πιανίστας Daniel Seng με το Κοντσέρτο αρ. 2 σε φα ελάσσονα, έργο 21 του Φρεντερίκ Σοπέν. Ο πιανίστας Ηλίας Φουλίδης τιμήθηκε με τον έπαινο του καλύτερου Έλληνα διαγωνιζόμενου, χρηματικού ύψους 2.000€.
Ο Διαγωνισμός Πιάνου διοργανώνεται ανά δύο χρόνια από τον Σύλλογο Φίλων της Κ.Ο.Θ. και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Ο φετινός διαγωνισμός συγκέντρωσε 43 υποψήφιους πιανίστες από 21 χώρες.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Κ.Ο.Θ. και πιανίστα Γιώργο Κωνσταντινίδη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Γεώργιο Βράνο και τους πιανίστες Bernard Ringeissen, Jura Margulis, Etsuko Hirose, Pierre Reach και Νόρα Λουκίδου. Πριν από την έναρξη του τελικού γύρου του διαγωνισμού προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ για τον αείμνηστο μαέστρο και πιανίστα Γιώργο Θυμή.

 

You may also like...