7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και Δήμος Αγιάς

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ
Μετά από σειρά πετυχημένων εκδηλώσεων για την Πανσέληνο, που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στα μνημεία των παραλίων από την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Δήμο Αγιάς, φέτος οι οργανωτές  επέλεξαν το Κάστρο Μελιβοίας στη Βελίκα, που αναδείχθηκε πρόσφατα μέσω του ΕΣΠΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στο πλάτωμα έξω από την εκκλησία του κάστρου, που προσφέρει απέραντη θέα προς τη θάλασσα. Την ώρα που θα ξεπροβάλλει στον ορίζοντα το φώς του φεγγαριού θα παρουσιασθούν θεατρικά δρώμενα βασισμένα στα έργα «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου και «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα με τη συνοδεία μουσικής. Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα Αγιάς του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και οι μουσικοί Δημήτρης Χανδράκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Τάσος Νοτόπουλος. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης», το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο Αγιάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος, που έχει συμβάλει στους καθαρισμούς του κάστρου, μέσω συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Για τη διευκόλυνση της μετάβασης του κοινού στο χώρο του Κάστρου το λεωφορείο του Δήμου θα περιμένει τους επισκέπτες στα Πλατάνια Βελίκας στις 8 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Χορηγοί: Ζαχαροπλαστείο «Πρώτο», Καφέ «Ηλιάτορας», Fun Club Spitaki,  καθώς και τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Ελένης Τσιντζιράκου.

You may also like...