60ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου

Το φεστιβάλ διεξάγεται από το 1957 ενώ από το 2012 τη διοργάνωσή του έχει αναλάβει ο Δήμος Καβάλας, ο οποίος την αναθέτει μέσω προγραμματικής σύμβασης στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια». Διαρκεί δύο μήνες (Ιούλιο – Αύγουστο), οι χώροι πραγματοποίησης των εκδηλώσεων είναι το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και το Φρούριο Καβάλας. 
Στόχος του φεστιβάλ είναι η συμβολή του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου καθώς και η προσπάθεια να κρατήσει ως θεσμός διότι είναι ο αρχαιότερος του τόπου μας και ο δεύτερος στην Ελλάδα μετά από αυτόν της Επιδαύρου.
Οι οργανωτικοί φορείς του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θάσου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας
27 εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό «μενού» του Φεστιβάλ σε ένα πρόγραμμα που ξεκινάει το Σάββατο 8 Ιουλίου και «τερματίζει» την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2017.
Στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων έχουν προγραμματιστεί δέκα (10) εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι πέντε (5) είναι παραστάσεις αρχαίου δράματος ή κωμωδίας, οι τρεις (3) είναι μουσικές παραστάσεις και μία (1) παιδική παράσταση.
Στο «Θέατρο του Κάστρου» στο Φρούριο της Καβάλας έχουν προγραμματιστεί έξι (6) παραστάσεις, ενώ δέκα (10) παραστάσεις-εκδηλώσεις περιλαμβάνει το «επετειακό» πρόγραμμα για τον εορτασμό των 60 χρόνων του Φεστιβάλ.
Τέλος, στο πρόγραμμα υπάρχει και μία (1) παράλληλη εκδήλωση.

You may also like...