6ο Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου

Tinos_afisa_4Μ’ ένα πάρτι στην αυλή του πρώτου Δημοτικού Σχολείου ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου, που διοργανώνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ο σαξοφωνίστας Θωμάς Αλβέρτης με την ομάδα του.
Το concept του φετινού Tinos Jazz Festival ήταν “the Jazz Tinians”. Συμμετείχαν δηλαδή οι Τηνιακοί της Jazz , μουσικοί και όχι μόνο, που γεννήθηκαν ή κατοικούν στο νησί.
Η Μιράντα Βερούλη με τους Ανδρέα Πολυζογώπουλο, Θοδωρή Κότσυφα, που άνοιξαν στις 18 Ιουλίου το φεστιβάλ.
Η Θωμαή Απεργη με τους Τ. Πατερέλη, Π.Μπενετάτο, Κ.Κωνσταντίνου. Η Αμαλία Κουντούρη, φλάουτο με τους Γ. Μικρό και Τζώρτζη Τσιρόπουλο.
Η Κυριακή Βιδάλη, κιθάρα (Τήνιοι γονείς) με τους Γιώργο Μουτάφη (όργανο), Γιάννη Παπαναστασίου. Θωμάς Αλβέρτης με την Γεωργία Ράπτη, Λουκά Δημητρέλλο κ.α..
Special Guest , ήταν ο Πέτρος Κλαμπάνης , κοντραμπασίστας με τον Σταύρο Λάντσια και κουαρτέτο εγχόρδων.
Τι επιδιώκει ο «εθελοντής», όπως αυτοαποκαλείται, καλλιτεχνικός διευθυντής Θωμάς Αλβέρτης; Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ως εμπνευστής και συνδιοργανωτής όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζω το όραμά μου που είναι η εξάπλωση των συναυλιών του φεστιβάλ σε όλο το νησί. Η διαφήμιση του νησιού της Τήνου είναι ο στόχος μου και ο μόνος τρόπος να ανταποδώσω ως ντόπιος τζαζίστας την αγάπη και την αποδοχή των Τηνιακών προς την διοργάνωση».

You may also like...