6ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών στο Ρουφ

12coupe-494x330Το επιτυχημένο πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη, με στόχο την προώθηση των νεανικών καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου, ανοίγει τις πόρτες του για έκτη συνεχή χρονιά, από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.
12coupe
Φέτος, τo 6ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» φιλοξενεί συνολικά 18 ομάδες από νέους ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, performers, σκηνοθέτες, χορογράφους, μουσικούς, video artists κ.α., που εμπνέονται από τα αυθεντικά, πατιναρισμένα από τον χρόνο 12 Κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, δημιουργούν και παρουσιάζουν πρωτοποριακά πρότζεκτ σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών, επί ένα συνεχές δεκαήμερο.
«Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάθε χρονιά, ανάλογα με τις προτάσεις που δεχόμαστε από τους καλλιτέχνες, το Φεστιβάλ προσανατολίζεται και σε μία διαφορετική μορφή τέχνης. Έτσι φέτος, εκτός από τις θεατρικές και χορευτικές performances, την τιμητική τους έχουν τα εικαστικά, με εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις και video art. Υπάρχει αριθμός συμμετοχών και από καλλιτέχνες εκτός Αθηνών, γεγονός που προσδίδει στο Φεστιβάλ μία ευρύτερη διεισδυτικότητα και αποτελεσματικότητα» επισημαίνει η καλλιτεχνική διευθύντριά του, Τατιάνα Λύγαρη.
«Πρόκειται για ένα πολυμορφικό φεστιβάλ σε έναν απροσδόκητο χώρο που ερεθίζει την έμπνευση, προσφέροντας ένα βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες και ομάδες. Παράλληλα, παρόλο που δεν θεσπίζει συγκεκριμένο βραβείο, αποτελεί μία σημαντική αφετηρία για νέες συνεργασίες με το Τρένο-Θέατρο σε επαγγελματική βάση» προσθέτει.
Το New Wagon της Αμαξοστοιχίας, με τα 12 ιδιωτικά μικρά «κουπέ» του, είναι ο πυρήνας του Φεστιβάλ. Από το 2010 έως σήμερα, μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά του, έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους 97 νεανικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της τέχνης και έχουν αναδειχθεί πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική εμπειρία ιδιωτικής θέασης.
Οι πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις επεκτείνονται και στα υπόλοιπα βαγόνια, καθώς και στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας, προσφέροντας στους επισκέπτες, καθημερινά, για ένα συνεχόμενο δεκαήμερο, μία δημιουργική γιορτή τεχνών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, οι εικαστικές εγκατάστασεις «Broken Rails» της Βέρας Καρτάλου, «In-Out» της Μαρίας Οικονόμου, «Pink is the new punk» του Δημήτρης Γκέτσις, η έκθεση φωτογραφίας «Inner Travel» του Βασίλη Παπασπυρόπουλου, οι θεατρικές περφόρμανς «Sacramento» της Ερασμίας Τσίπρα, «Should I stay or Should I go?» της ομάδας Συμμορία του Ήλιου, «Show me how to move» της Χριστίνας Γαζή, «Ενδιάμεσα» του Λευτέρη Παρασύρη, «Κληρονομιά να σου τύχει!» της ομάδα «ΕΝΑΛΛΑΞ», «Λιόσποροι» της ομάδας Quilombola, «Χωρίς αποσκευές»της ομάδας under constr[a]ction κ.α.

Γενική είσοδος 4 ευρώ για 2 performances ανά ημέρα, βάσει διαθεσιμότητας θέσεων, και ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εικαστικές εγκαταστάσεις.

 

You may also like...