6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο και τον σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών των σχολών της ΦΑΡΙΣ και πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας.
O διαγωνισμός και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”.

Την καλλιτεχνική Διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο Αντώνης Κουφουδάκης και πρόεδρος της Επιτροπής είναι και φέτος ο διαπρεπής κιθαρίστας Κώστας Κοτσιώλης. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αποτελούν οι κιθαριστές Κώστας Τοσίδης (βοηθός του καθηγητή Eliot Fisk στο Mozarteum University Salzburg), Βιβή Γύπαρη ( Καθηγήτρια σε μουσικά σχολεία στο κρατίδιο της Βόρειας Αυστρίας -LMS Oberösterreich) και Σωκράτης Μαστροδήμος (Συνθέτης –Σολίστ Φλαμένκο Κιθάρας στην Σεβίλλη).

Ο Διαγωνισμός για την παιδική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2004) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09 Απριλίου, για την εφηβική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2001) την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου και για την Νεανική κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1996) την ίδια ημέρα. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για το κοινό.

Ταυτόχρονα, την Κυριακή 09 Απριλίου στο Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” θα πραγματοποιηθεί μια διπλή συναυλία από την Βιβή Γύπαρη (σόλο Κιθάρα) και τους Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο) και Αντώνη Κουφουδάκη (κιθάρα), ενώ την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου θα δοθεί η δεύτερη διπλή συναυλία στα πλαίσια του Φεστιβάλ, από τον Κώστα Τοσίδη (σόλο Κιθάρα) και τους Σωκράτη Μαστροδήμο (Φλαμένκο Κιθάρα) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (Καχόν).

Παράλληλα με το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και δύο πολύ ενδιαφέροντα Σεμινάρια με δωρεάν συμμετοχή για τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό.
Σεμινάριο Φλαμένκο Κιθάρας με τον Σωκράτη Μαστροδήμο & Σεμινάριο καχόν με τον Γιάννη Παπαγιαννούλη

Τέλος την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου στις 11:30 θα γίνει η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού και ρεσιτάλ των διακριθέντων μαθητών.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διεύθυνση: Βιλεαρδουίνου 1, Πλ. Υπαπαντής, Καλαμάτα (ΤΚ 24100)
Τηλέφωνο: 2721021881
Φαξ: 2721081885
e-mail: dimodkal@otenet.gr
website: www.odeiokalamatas.gr
facebook: https://www.facebook.com/pages/ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ/152319184814065

You may also like...