6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

afisa-festival-2016Το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πραγματοποιείται στην Ιεράπετρα Λασιθίου από 15 έως 22 Οκτωβρίου. Το φεστιβάλ οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ιεράπετρας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας – Ν.Α. Κρήτης, και την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού .
Με αφορμή το φεστιβάλ, δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης από τους οργανωτές του.
«Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, ένα επιτυχημένο θεσμό στο νησί μας. Τέτοιες δράσεις προάγουν τον πολιτισμό, και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει ένα φεστιβάλ που δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με το θέατρο, παρουσιάζοντας ποιοτικά έργα» ανέφερε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης.
Ο ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής Νίκος Βερλέκης, θεώρησε τον θεσμό «πάρα πολύ σημαντικό για την πολιτισμική ανάπτυξη της Κρήτης», τονίζοντας πως τα φεστιβάλ του ερασιτεχνικού θεάτρου είναι πολύ σπουδαία, διότι σ’ αυτά συμμετέχουν άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά είναι ερασιτέχνες, δηλαδή «εραστές της τέχνης», που εργάζονται χωρίς να αμείβονται.
Πολλές και αξιόλογες χαρακτήρισε τις συμμετοχές ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, Μανόλης Γεωργαλάκης σημειώνοντας ότι η όλη διοργάνωση του φεστιβάλ, γίνεται κάθε φορά με αμείωτο κέφι και μεράκι – «με τον ενθουσιασμό και τον «πυρετό» της πρώτης φοράς».
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας-Νοτιανατολικής Κρήτης, Γιώργος Βαρδάκης, επεσήμανε ότι «η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας-Νοτιονατολικής Κρήτης, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια είναι για άλλη μια χρονιά ο βασικός χορηγός του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, ένας θεσμός που τιμάει τον τόπο μας».
Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, αποτελείται από καταξιωμένα πρόσωπα στον τομέα του πολιτισμού και συγκεκριμένα από την σκηνοθέτρια Έρση Βασιλικιώτη, τους ηθοποιούς Νίκο Βερλέκη και Λάκη Κομνηνό, τον λογοτέχνη και κριτικό θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλο, και την θεατρική συγγραφέα Ελένη Χαβιαρά.
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/politismos/story/736879/stin-ierapetra-to-6o-panellinio-festival-erasitexnikoy-theatroy#ixzz4NK1kZHpc

You may also like...