6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016».

theatrofreneiaΤο Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», διοργανώνει 19 με 27 Αυγούστου 2016 στο Δίστομο, το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016».
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο ανοικτό θέατρο του Μαυσωλείου Διστόμου και θα λάβουν μέρος επτά (7) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα συν το Θεατρικό εργαστήρι που θα φιλοξενήσει τις θεατρικές παραστάσεις, που θα συμμετάσχει στο εκτός διαγωνισμού.
Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα και στο τέλος των θεατρικών παραστάσεων θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία: Α’-Β’-Γ’ καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας,· Μουσικής σύνθεσης,· Μουσικής επιμέλειας,· Σκηνικών-Κοστουμιών,· Χορογραφίας, Κίνησης,· Φωτισμού,· Α’ ανδρικού ρόλου, Α’ γυναικείου ρόλου,· Β’ ανδρικού ρόλου,· Β’ γυναικείου ρόλου,· Προγράμματος και Καλύτερης Αφίσας
Ειδικά βραβεία θα δώσουν το κοινό ενηλίκων και νέων, αφού παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.
Όροι συμμετοχής
· Αίτηση συμμετοχής
· Βιογραφικό θεατρικού σχήματος
· Άδεια συγγραφέα ή του μεταφραστή ή της εταιρείας Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων ή άλλου νομίμου φορέα.
· Πρόγραμμα
· Αφίσα
· DVD
· Φωτογραφίες της θεατρικής παράστασης
Απαραίτητη προϋπόθεση οι ηθοποιοί των θιάσων να είναι ερασιτέχνες, σε αντίθεση με τους συντελεστές που επιτρέπεται και η συμμετοχή επαγγελματιών.
Τρόποι αποστολής συμμετοχής:
– Ταχυδρομικώς*- Courier- Ηλεκτρoνικώς(email)**
Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Οι οργανωτές θα εξασφαλίσουν τη διαμονή των μελών των θιάσων (μέχρι 20 άτομα και 5 συντελεστών) σε ξενοδοχείο και θα παραθέτουν μετά την παράσταση ένα δείπνο στα μέλη του κάθε θιάσου.
Στο θέατρο θα υπάρχει βασικός φωτισμός και ήχος.
Τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον μεταφερόμενο θίασο.
Δεν θα υπολογιστούν οι συμμετοχές που δεν θα συνοδεύονται από την αρχή τους.
Η παρουσία των διαγωνιζομένων θιάσων στο μαρτυρικό Δίστομο, αφενός μεν αποτελεί τιμή γα την πόλη μας αφετέρου δε θα προσφέρουν μια όαση χαράς, ξεγνοιασιάς και προβληματισμού, αφού ο πολιτισμός αποτελεί «διέξοδο» και ένα σημαντικό «ανάχωμα» στην δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ”Θεατροφρένεια”..

You may also like...