6ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 6

Ο Νορβηγός Anders Gjennestad στην Πάτρα για την 6η τοιχογραφία του ArtWalk 6!

Ο Νορβηγός καλλιτέχνης, Anders Gjennestad, είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα φιλοξενηθεί στο φετινό ArtWalk. Εμπνέεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τραβά ο ίδιος και στη συνέχεια δημιουργεί στο χέρι εξαιρετικά λεπτομερή στένσιλ πολλών επιπέδων, ώστε η επιφάνεια που ζωγραφίζει να έχει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Μεγάλης κλίμακας ζωγραφική σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους με ανθρώπινες φιγούρες που μοιάζουν να «κατοικούν» σε ένα εναλλακτικό σύμπαν δίχως να υπακούουν στους νόμους της φυσικής, διέπουν το χαρακτηριστικό έργο του Anders. Οι στρατηγικά επιλεγμένοι «καμβάδες» χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία, όπως φθαρμένοι τοίχοι, σκουριασμένες μεταλλικές ή αλλοιωμένες γύψινες επιφάνειες έχουν στόχο να δημιουργήσουν ρεαλιστικούς χαρακτήρες που απεικονίζονται σε μια διάσταση όπου ο χρόνος και οι φυσικοί κανόνες ακυρώνονται.

Ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, Anders Gjennestad, με καταγωγή από τη Νορβηγία, έρχεται για να προσθέσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ακόμα εντυπωσιακή τοιχογραφία, στην οδό Κεφαλληνίας 32, στην πλατεία Επτανήσου. Οι πατρινοί και όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της τεσσαρακοστής έκτης τοιχογραφίας του ArtWalk από την Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου.

Η 6η τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 6, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Anders Gjennestad, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του από κοντά!

Τo ArtWalk 6 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε:

στην ιστοσελίδα μας www.artinprogress.eu,
στο Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) ή

το instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival).

 

 

You may also like...