6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

aidffΈρχεται το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF, από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου, στους κινηματογράφους Αλκυονίς και Στούντιο.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται περισσότερες από 150 ταινίες από 30 χώρες, σε όλες τις κατηγορίες: μυθοπλασίας, μικρού και μεγάλου μήκους, video art, video dance, experimental, ντοκιμαντέρ, ενώ 60 από αυτές κάνουν την ελληνική τους πρεμιέρα.
Επίσης, το Φεστιβάλ διοργανώνει αφιερώματα σε νέους Ισπανούς και Ιρανούς σκηνοθέτες, όπως και σε σπουδαστές του αγγλικού πανεπιστημίου Edge Hill University, με ταινίες ειδικά γυρισμένες για το Φεστιβάλ, που από φέτος τις εντάσσει στο διαγωνιστικό του τμήμα και στην κατηγορία «Σπουδαστικό – Νέοι σκηνοθέτες».
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα του Φεστιβάλ στοχεύει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των θεατών, με ταινίες πρώτης προβολής, για το περιβάλλον, μέσα από τα πιο απρόσιτα και άγνωστα οικοσυστήματα, όπως αυτό των γερανών στους παγωμένους σκανδιναβικούς βαλτότοπους, την ανεξάντλητη ποικιλία φρύνων και βατράχων στο Εκουαδόρ ή το ασυνήθιστο περιβάλλον των τυρφώνων ανά τον κόσμο κ.α.
Τις ειδικές αυτές προβολές πλαισιώνουν συζητήσεις για τον ρόλο των ταινιών-ντοκιμαντέρ στη διάδοση των περιβαλλοντικών επιστημών, ερευνών και ανακαλύψεων και εργαστήριο με τίτλο «Περιβαλλοντική εκπαίδευση με τη δύναμη των νέων μέσων παραγωγής και διακίνησης».
Το αφιέρωμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Η είσοδος στις προβολές στα εργαστήρια και στις συζητήσεις είναι δωρεάν.
Το Φεστιβάλ διεξάγεται με την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα στον ιστότοπο του φεστιβάλ: http://www.aidff.com/

 

You may also like...