6ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ,το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου.

Πολλοί ήταν οι επισκέπτες που ανηφόρισαν στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου για να απολαύσουν το ρεσιτάλ του χαρισματικού Τσέχου οργανίστα Lukáš Petřvalský(Λούκας Πέτρβαλσκυ), σε ένα πλούσιο ρεπερτόριο με έργα από Βοημούς δασκάλους του μπαρόκ και του κλασικισμού, αλλά και δικές του συνθέσεις που ανέδειξαν τη σπουδαία δεξιοτεχνία του.

Στη συναυλία που παρουσίασε ο Νίκος Κανελλόπουλος, παραβρέθηκαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, καθώς και η κ.Lucie Kuligová διευθύντρια του Τσέχικου Κέντρου της Αθήνας,με την υποστήριξη του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του εξοχότατου Πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Jakub Karfik, η κυρία Kuligová, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την εντυπωσιακή και άψογη διοργάνωση, δηλώνοντας τη βεβαιότητα της πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την αρχή μιας γόνιμης σχέσης φιλίας και δημιουργικής συνεργασίας των δύο φορέων στο μέλλον.

Η συναυλία μεταδόθηκε  και διαδικτυακά από το κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube και από τη σελίδα του ΑΝΩ στο Facebook, όπου και παραμένει διαθέσιμη για το κοινό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Φωτογραφίες: Στέφανος Μαμίδης

Η επόμενη συναυλία του Φεστιβάλ είναι την Τετάρτη 24.08.2022 στις 8.00 μ.μ με έργα για εκκλησιαστικό όργανο και φωνή και καλεσμένους από την Μαλτα, την Natalia Rakhmatulina στο  εκκλησιαστικό όργανο και τον Joseph Lia  βαρύτονο.

Για περισσότερες πληροφορίες:https://anofestival.gr/

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Καθολική Επισκοπή Σύρου

Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου

ΣΥΝΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμος Σύρου Ερμούπολης

ΔΩΡΗΤΗΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΧΟΡΗΓΟΙ

Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Τσέχικο Κέντρο Αθήνας

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

FAST FERRIES

BLUE STAR FERRIES

SEAJETS

You may also like...