58ο Φεστιβάλ Φιλίππων

FILIPPOIΜε εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διεργασίες για την διεξαγωγή του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Στην κάμερα του Kavala Portal μίλησε η, υπεύθυνη της διοργάνωσης και βοηθός του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Θοδωρή Γκόνη, Κατερίνα Συμεωνίδου.
Όπως δήλωσε η κ. Συμεωνίδου η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, χωρίς να είναι οριστική η ημερομηνίας που θα τελειώσει. Για μια ακόμα χρόνια το Φεστιβάλ θα συνεχίσει να ονομάζεται Φεστιβάλ Φιλίππων και όχι Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου γιατί συνεχίζονται και φέτος οι εργασίες της συντήρησης του αρχαιολογικού χώρου που είχαν ξεκινήσει από την περασμένη χρονιά. Όπως τόνισε η κ. Συμεωνίδου το μεγαλύτερο κομμάτι των παραστάσεων (για το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων κυρίως) έχει κλείσει και προανήγγειλε αρκετές εκπλήξεις.
Όσο αφορά τους εθελοντές οι αιτήσεις άρχισαν να κατατίθενται εδώ και δέκα μέρες, και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 60 εθελοντές. Όπως διευκρίνισε η κ. Συμεωνίδου, στο θέμα των εθελοντών υπάρχουν πολλές και σοβαρές ελλείψεις – χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Εμείς πρώτοι αναγνωρίζουμε τις ελλείψεις και ελπίζουμε φέτος κάποια πράγματα να επιλυθούν».

You may also like...