55ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Το 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στην πόλη της Λευκάδας, πιστό στο αυγουστιάτικο ραντεβού του με όσους αγαπούν τη λαογραφία των χωρών του κόσμου.
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας φιλοξενεί στη φετινή διοργάνωση 12 ξένα φολκλορικά συγκροτήματα, 1 ελληνικό, 9 τοπικούς χορευτικούς Συλλόγους, τη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας, τη Σχολή Χορού Χρυσούλας Κουνιάκη και πλήθος εθελοντών.
‘Ολος σχεδόν ο πλανήτης θα περάσει μπροστά από τα μάτια των θεατών δημιουργώντας έτσι ένα φολκλορικό καλειδοσκόπιο.
Από την Ασία συμμετέχουν φολκλορικά συγκροτήματα από το Τιμόρ Λέστε (Tinor Furak), το Βιετνάμ(The legacy of Vietnamese Mediuship) και την Κίνα (Beijing Students Art Group).
Από την Αφρική το Watoto Afrika ένας πολυεθνικός οργανισμός αφρικανικών εθνοτήτων μας φέρνει τη χαρά της αφρικάνικης κουλτούρας που τόσο μας είχε λείψει.
Από την Ευρώπη τα φολκλορικά συγκροτήματα από τη Γαλλία(Les Bethmalais), την Γεωργία (Bagrati), την Ιρλανδία (Bru na Boine), το Ισραήλ(Jerusalem Folklore Ensemble), την Ιταλία(Torre Sibilian Citta di Petrosino) και τη Σερβία (Sonja Marinkovic).
Από τη Νότια Αμερική τα φολκλορικά συγκροτήματα από τη Βραζιλία( Centro de Tradicoes Gauchas Sentinela da Querencia) και το Περού (Peru Multicolor).
Το ελληνικό μέρος του φεστιβάλ παρουσιάζει την παράδοσης της Πέλλας με το φολκλορικό συγκρότημα «Χορεία» και την Bronza Banda που το συνοδεύει.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν 9 χορευτικοί Σύλλογοι της Λευκάδας : Ορφέας, Νέα Χορωδία, Πήγασος, Απόλλων Καρυάς, Φωτεινός Σφακιωτών, Αλέξανδρος Νυδριού, Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «οι Σκάροι», Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας, Στέκι Πολιτισμού Αγερμός.
Εκτός από τις καθιερωμένες υπέροχες παραστάσεις στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου, το Φεστιβάλ και φέτος Ε Ι Ν Α Ι Π Α Ν Τ Ο Υ .
• Θεάματα δρόμου σε καθημερινή βάση στο κέντρο της πόλης
• παραστάσεις στα χωριά και τα νησιά του Δήμου μας ( Αθάνι, ‘Αγιος Νικήτας, ‘Αγιος Πέτρος, Βασιλική, Βλυχό, Εξάνθεια, Καρυά, Νυδρί, Σφακιώτες, Κάλαμο, Καστός) και στο Μεγανήσι
• Εκθέσεις φωτογραφίας, χειροτεχνίας και βιβλίων στο Πνευματικό Κέντρο
• Προβολές ταινιών
• Εργαστήρια εκμάθησης χορών και Tai Chi Chuan
• Παρουσιάσεις
• Γαστρονομία
* Όλα αναφέρονται αναλυτικά στο έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο διανέμεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.
Το 54ο Φεστιβάλ Φολκλόρ και φέτος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας EFFE, του All About Festivals ενώ παράλληλα τελεί υπό την αιγίδα των Πρεσβειών του Βιετνάμ, της Βραζιλίας, του Ιράν, του Ισραήλ και του Περού. Επίσης υποστηρίζεται από το περιοδικό Sol Latino και το περιοδικό του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας του Ιράν.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο παρουσιάζει ο αγαπημένος παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας.
Για καθημερινή ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ:
: Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας
: 26450-26711 Γραφείο Φεστιβάλ

 

You may also like...