5ο «International Dog Festival – Athens 2015»

images2Το 5ο «International Dog Festival – Athens 2015», που θα λάβει χώρα από τις 9 ως τις 11 Οκτωβρίου στο ανακαινισμένο «MEC – Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο» στην Παιανία (Λεωφόρος Λαυρίου 301), θα είναι για ακόμη μια χρονιά το ραντεβού, από το οποίο δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς φίλος του σκύλου. Λίγες ημέρες μόνο έπειτα από την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» (4 Οκτωβρίου), το «International Dog Festival – Athens 2015» θα αποτελέσει μια τριήμερη γιορτή, αφιερωμένη στους καλύτερους φίλους, τα σκυλάκια και με μια σειρά καινοτομιών και εκδηλώσεων θα φροντίσει να σας εφοδιάσει με γνώσεις για να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες ευζωίας.
«Ο σκύλος είναι το μόνο πλάσμα στη γη που σε αγαπά περισσότερο από τον εαυτό σου». Αυτή η διαπίστωση αποδεικνύεται εμπράκτως κάθε χρόνο με τους χιλιάδες επισκέπτες που συμμετέχουν στο «International Dog Festival», πιστοποιώντας με πράξεις την ασύνορη αγάπη τους για τα σκυλάκια.
Αυτή η απόδειξη της αμφίδρομης αγάπης μετέτρεψε το «International Dog Festival» σε έναν διεθνή θεσμό, που αναβαθμίζει ουσιαστικά τον ρόλο του αγαπημένου μας σκύλου στην ελληνική κοινωνία.
Το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου στο «MEC – Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο» στην Παιανία οι λάτρεις των σκύλων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών, το 5ο κατά σειρά που διεξάγεται στην Ελλάδα, που θα έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας των μικρών μας φίλων, την επιμόρφωση των ιδιοκτητών κατοικίδιων και την γνωστοποίηση νέων προϊόντων που θα βελτιστοποιήσουν την καθημερινότητα τους.
Όπως κάθε χρόνο, ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας θα πραγματοποιήσει την τριπλή διεθνή έκθεση μορφολογίας, η οποία εφέτος θα αποτελέσει για τους νικητές κριτήριο συμμετοχής για το μεγαλύτερο παγκόσμιο dog show, την περίφημη «Crufts»( 10 -13 Μαρτίου 2016).
Η απόλυτη επιβεβαίωση της διεθνής αίγλης, που περιβάλλει το «International Dog Festival – Athens 2015» θα αποτελέσει η παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (FCI), Ραφαέλ ντε Σαντιάγο. Η διεθνής κυνοφιλική ομοσπονδία θα έχει δικό της περίπτερο στο φεστιβάλ, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες που θέλουν να πληροφορηθούν τις εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα.
Παράλληλα στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα υπάρξουν μια σειρά από δραστηριότητες που θα μας γνωστοποιήσουν το πολύτιμο έργο του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας. Η παρουσίαση των Ελληνικών Φυλών σκύλων αποτελεί την παρακαταθήκη της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα συνδυαστεί άψογα με το νέο, που εκπροσωπεί η ομάδα των Νεαρών Χειριστών του Κ.Ο.Ε. «Πατουσάκια – Φιλαράκια», οι οποίοι θα επιδείξουν την δεξιοτεχνία τους με τους πιστούς συνοδούς τους.
Θα υπάρξει και εφέτος η λατρεμένη παράσταση από όλους τους επισκέπτες του Dog Dancing, ενώ δεκάδες σκυλάκια θα επιδείξουν τις ικανότητες τους στο άθλημα των σκύλων, το Dog agility.
Όπως κάθε χρόνο, στο «International Dog Festival – Athens 2015» θα έχει πρωταγωνιστική παρουσία και η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, η δημιουργός της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα», η οποία ίδρυσε την σχολή το 2008 για να βοηθήσει με την εκπαίδευση των σκύλων, που αποτελούν οδηγούς για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης.
Ενεργή παρουσία θα έχει και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης με την έντονη δραστηριότητα της και συνεισφορά στην ανακούφιση των αδέσποτων ζώων. Το «International Dog Festival – Athens 2015» θα αποτελέσει υπερήφανο υποστηρικτή της υιοθέτησης ενός μικρού φίλου κατά τη διάρκεια της παράλληλης εκδήλωσης, που θα διοργανώσει η ΖΕΗ, των «Adoption Days». Αρκετά σκυλάκια που είναι προς υιοθέτηση θα βρίσκονται σε ειδικό χώρο του φεστιβάλ, στην Ζώνη Υιοθέτησης, προκειμένου να βοηθήσουν τους επισκέπτες που επιθυμούν να προσθέσουν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους.
Το «International Dog Festival – Athens 2015» κατόρθωσε να γίνει θεσμός επειδή βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση και φροντίζει κάθε χρόνο να καινοτομεί. Έτσι και τώρα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή του πρώτου «Groom & Kennel Expo», που θα συστεγαστεί στο «MEC Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο» στην Παιανία (Λεωφόρος Λαυρίου 301).
Κατά τη διάρκεια της παράλληλης εκδήλωσης θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε επιδείξεις περιποίησης από τους groomers, που θα λάβουν μέρος σε αυτήν, να συζητήσετε με ειδικούς του grooming, να λάβετε συμβουλές για την φροντίδα των σκυλιών σας και να απολαύσετε εν δράσει την «Εθνική Ελλάδας Grooming» να κάνει μαγικά με τα… ψαλίδια της αλλάζοντας την εμφάνιση των αγαπημένων μας φίλων.
Ένας αστείρευτος πλούτος πληροφοριών, προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας θα βρίσκεται στην διάθεση σας για να τον ανακαλύψετε κατά την διάρκεια του πρώτου «Groom & Kennel Expo» το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου στο «MEC Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο» στην Παιανία (Λεωφόρος Λαυρίου 301).
Το «International Dog Festival – Athens 2015» καταφέρνει κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο χάρη στην αμείωτη αρωγή των χορηγών του.
Η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη στο «International Dog Festival – Athens 2015», το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου στο «MEC Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο» στην Παιανία (Λεωφόρος Λαυρίου 301).
Θα υπάρχει parking για όλους και δωρεάν Wi Fi για τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

You may also like...